Bobben Roll tribute til Kulturhuset

I år kan Bobben Rolls tribute band se tilbake på ti år med hyllest til det legendariske rølpebandet Bobben Rolls Brennevinstrio. Lørdag spiller de på Kulturhuset!

Rølperockbandet Bobben Rolls Brennevinstrio dro fulle hus i Halden på nittitallet. Stikkord er politisk ukorrekthet, rølp, og hæla i taket-stemning. Bandet er dypt savnet i visse kretser i byen, og i 2014 fikk Håvard Dahle løyve fra originalbesetningen til å starte Bobben Rolls tribute band.

Håvard Dahle om den opprinnelige Bobben Rolls Brennevinstrio:

«Bobben Rolls var bandet som trosset alle lyrikkens regler med sylskarpe tekster om horer, dop, og brennevin på starten av nittitallet. Blant slagerne husker kanskje mange  for eksempel ‘Horer, dop og brennevin’, ‘Jeg må røke, jeg må drekke’, og ikke minst ‘Nede på Hjørnet’. Bobben Rolls besto av Jodd Edgo, Fritz Franzen og Günther Wallraff; de mystiske Bobben-brødrene som ingen har sett siden deres siste konsert. Men de er på ingen måte glemt.»

Håvard tok kontakt med Andreas Buckholm og Levi André Havuinen Nuet for å høre om de ville hedre Bobben Roll. Det ville de.

– Håvard hadde fått velsignelse fra øverste hold til å kjøre i gang, forteller Andreas. Så da var det i gang da. Alle har vel et forhold til Bobben.

I år er det altså ti år siden tribute-bandet så dagens lys.

Hvordan har disse ti årene med Bobben vært?

Det har vært gøy, og dritt, fett, og mildt sagt jævlig interessant, svarer Andreas. Det har vært fyll, vennskap og uvennskap. En fyr fridde til dama si på scena på Feelgood en gang, og Håvard sendte dem av gårde med å si «Gratulerer, nissen er homo!». Dama sa ja altså. Lurer på om det ble noe av egentlig. Men ja, samma det. Vært skøy det asså! 

Tiårsjubileet blir markert med en helt standard Bobben-konsert.

– Det er det det er, også får folk komme og kose seg. Det holder det. Vi  kan love at det blir klassikere, og at selv om vi er på vei mot varmere tider, så er nissen fortsatt homo.

 

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer