Gratis filmverksted for barn og unge

Kjenner du noen barn eller ungdommer som ønsker å lære seg filmfaget? Tanya Stang Lund tilbyr gratis filmverksted for barn og unge mellom 10 og 18.

Både Tanya og ektemannen Emil Stang Lund er filmskapere, de har god erfaring med filmhåndverket. De har både utstyr og erfaring, og nå ønsker de å dele dette med barn og unge i Halden.

-Det er mange barn og unge der ute som ønsker seg å lære noe om det å lage film, nå kan de komme hit og lære av noen som har holdt på med det i flere år, forteller Tanya Stang Lund.

Tanya fotografert under filmingen av kortfilmen “Rosa Armageddon”(2014).

Det er ikke bare selve filmingen som skal læres bort. Tanya kan instruere i alt fra manusskriving til klipping og redigering. Hun har kamera, mikrofon, og software man trenger til å klippe og redigere.

-Vi har samme software som Hollywood-produsentene bruker, det er proft utstyr vi snakker om. Tanken er at barna skal utføre jobben selv, jeg kan vise hvordan det gjøres og guide dem gjennom prosjektet. Det er ikke et kurs, men et verksted der du kan få hands on erfaring. Du kan få prøve deg som klipper, regissør og manusforfatter.

Tanya håper det kommer til å dukke opp mange som ønsker å være med på et lite filmprosjekt eller to, og oppfordrer barna til å ta kontakt med henne. Hun har allerede tatt en gruppe videregåendeelever under sin vinge, de kom til henne med en idé om en film og Tanya veileder og guider dem gjennom prosjektet. Man kan komme som en gruppe, eller bare som en enkeltperson som har lyst til å lære seg litt om filmproduksjon.

Filmverkstedet holdes i Studio 16s lokaler. Inngang fra Repslagergata.

-Kanskje det er noen der ute som har en Youtube-kanal og har lyst til å lage enda bedre filmer? Eller noen som har lyst til å lage en kortfilm? Hvis vi blir en stor gruppe, deler vi  inn i flere små grupper som kan samarbeide, sier hun.

Tanya har stor tro på det å møtes rundt et prosjekt. Hun mener det er en effektiv måte å stifte nye bekjentskaper på.

-Jeg tror det er lurt at barn og ungdom møtes rundt et konkret prosjekt som en filmproduksjon, sier hun, det er en fin måte å bli kjent på. Litt av poenget blir også å lære om samarbeid, hvordan skal man jobbe mot et felles resultat – og hva må man ofre for å nå målene?

Kjenner du noen barn eller unge som kunne tenke seg å lære seg litt mer om filmfaget? De kan skrive en liten epost til Tanya på storgata16halden@gmail.com og gi en kort beskrivelse av hvem de er og hva de har lyst til å gjøre/lære seg.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer