Ny plate fra Anne

I januar i fjor bestemte Anne Navestad seg. Hun ga seg selv ett år på å skrive låter til et nytt album. Resultatet ble albumet You.

-Jeg var litt lei av spilleoppdrag, og kjente at jeg hadde noen låter som måtte ut, forteller Anne.

Hun bestemte seg for å gå grundig til verks. Hun ville bruke året som lå foran henne til å skrive låter, og jobbe godt med tekstene. Temaet for låtene på plata You er intet mindre enn det massive temaet kjærligheten, og låtene handler om mennesker i Annes liv. Derav albumtittelen You.

-I september 2016 hadde jeg en del låter klare, forteller hun, og så begynte innspillingen i Kleiva Studio hos Freddy Holm.

Freddy Holm har produsert plata, og selvfølgelig også bidratt med sine kyndige, musikalske krumspring.

-Resultatet ble en lysere plate enn den forrige, forteller Anne, med etter min mening veldig gode arrangementer og produksjoner.

Visepop med strykerstemning

-Freddy er så flink, han løfter låtene med sine idéer. Når han kommer med forslag til musikalske løsninger, blir det alltid fint.

I følge låtskriveren selv er det musikalske uttrykket på denne plata ganske likt som på den forrige.

-Det er jo samme produsent som på det første albumet, men denne plata er mer helhetlig synes jeg. Og så er det noe ulik instrumentalisering enn på den forrige. Det er strykerstemning i låtene denne gangen, jeg ville at det skulle være en rød tråd gjennom plata.

Anne ga ut plata Expectations i 2012, men har også kommet med en rekke EPer og singler fra 2012 og frem til nå. Dette er hennes andre fullengder.

I tillegg til at Freddy har bidratt på de fleste instrumenter på plata, har også Magnus Buer Hansen og Ole Anders Amundsen medvirket på noen låter på plata.

Om platas sjanger sier Anne:

-Jeg vil kalle det visepop, med antydninger av blues og soul. Noen ganger heller det litt mot jazzen.

Forøvrig er hennes egne favoritt på plata låt nummer sju, What if.

-Jeg liker det litt lavmælte, sier Anne, og denne låta er spesiell for meg.

 

Musikkbad i februar

Siden Freddy er så dypt involvert i produksjonen av plata var det en selvfølge for Anne at han skulle være med på releasekonserten også. Men Freddy er en travel musiker om dagen, og har ikke tid til releasekonsert med You før etter jul. Den 8. februar blir det dermed lanseringskonsert for Annes nye album,  i form av et musikkbad med Thorkil Lindskog og Freddy Holm på Bryggerhuset.

– Da går vi gjennom plata låt for låt, forteller Anne.

Anne har ikke lagt noen andre turnéplaner så langt, hun ønsker seg en konsert i Mysen utover våren en gang men ellers tar hun det litt som det kommer. Kanskje hadde det vært gøy med en konsert i Fredrikstad eller Sarpsborg, hvem vet.

-Jeg har ikke så store ambisjoner, jeg liker å lage og spille musikk, sier Anne, det holder for meg.

Foreløpig er plata bare tilgjengelig på CD, Anne slipper albumet på strømmetjenestene senere i november.

Vil du kjøpe Anne Navestads siste CD You?

Den er til salgs hos bokhandler Køhn og på Herregårdskafeen, eller du kan ta kontakt med Anne på facebook eller e-post (anneand@halden.net)

 

Kommentarer

kommentarer