Fra Fredriksten til Tyrol 2019

For fjerde år på rad inviterer Den Gamle Kaptein og Blåsekompaniet til en festaften i indre festning med livemusikk, mat og skummende drikke!

Ta med deg vennegjengen, kjæresten, kollegaene eller familien for en skummende og lun helaften lørdag 12.oktober!
Den Gamle Kaptein (Reidar Fosdahl) og Blåsekompaniet sørger for fart i danse-og tyrolerfoten, Curtisen sørger for salg av enkel mat og skummende drikke.

Blåsekompaniet, tidligere Iddeveteranene, ble etablert allerede i 1982, og mange av dagens musikanter har vært med siden den spede start.

Blåsekompaniet kaller seg heller band, enn korps, da det er en noe «utradisjonell» besetning, sammenlignet med det som tradisjonelt forbindes med korps. Repertoaret er også meget allsidig, og underholdende «lavterskel» musikk, hvor de aller fleste helt sikkert finner noe de liker!

Reidar Fosdahl, den musikalske ildsjel, holder kompaniet stadig i tømmene etter alle disse årene. At de er så samspilte som de er, skal den eminente dirigent ha mye av æren for! Reidar Fosdahl har forøvrig vært en del av Haldens musikkliv siden 1950 tallet, for Reidar gikk band og korps hånd i hånd på 60-tallet. Han spilte selv i flere lokale band, samt arbeidet som profesjonell kornettist i Divisjonsmusikken i Halden i flere tiår.

Reidar var også med å starte Idd Skolemusikkorps i 1962, og dirigerte korpset til 1984.

«Den Gamle Kaptein» må vel sies å ha «musikalsk blod i årene», da hans slekt har vært musikere i flere generasjoner bakover i tid. I likhet med Reidar selv, spilte både hans far og bestefar kornett i Haldens profesjonelle militære korps, Divisjonsmusikken i sin tid. Vi må anse Reidar Fosdahl som en ekte ildsjel innen Haldens musikkliv, – i flere sjangre!

På nåværende tidspunkt er det 12 aktive medlemmer i Blåsekompaniet. Det er en munter gjeng som har det veldig moro sammen, noe som i aller høyeste grad gjenspeiles i musikken vi spiller.

Blåsekompaniet håper på at mange tar seg en tur på vår festningsfest, vi kan love en sprudlende og festlig aften! Ta gjerne på tyrolerhabitt!

Stedet er Fredrik III`s hall i Fredriksten Festning lørdag 12.oktober kl 21.00-23.45, dørene åpnes kl 20.00. 

Billetter koster kr 200,-, og kan forhåndskjøpes på Gerd Holm eft. (Banda) og i døra på arrangementet. Vi tar kontanter og Vipps.

Kommentarer

kommentarer