– Fotografering er en lidenskap

Halden har mange dyktige fotografer, både amatører og profesjonelle. Nå har det dukket opp enda en kreativ fotograf som imponerer med sine skarpe og varme konsertbilder. Vi har tatt en prat med Clifford James.

Historien om hvordan Clifford havnet i Halden startet for mange år siden.
– Jeg er opprinnelig fra Sør-Afrika. Så flyttet jeg til England og bodde der i 10 år. Det er der jeg møtte min kone. Siden hun var norsk bestemte vi oss for å flytte til Norge, det gjorde vi i 2009, forteller han. Det var ikke enkelt å skaffe jobb i Norge med en gang, så han skaffet seg et kamera og brukte det som arbeidsverktøy. Etter hvert fikk han jobb på Katoplast i Tistedal, men han har fortsatt med fotograferingen ved siden av jobben.
– Fotografering er en lidenskap for meg. Det lar meg uttrykke hva jeg ser og skape en form for kunst som jeg igjen kan dele med andre. Utfordringen kan være å komme med noe nytt eller finne noe man ikke ser hver dag.

En rask tur innom bildegalleriet på Cliffords facebookside viser at han er glad i å ta bilde av folk, gjerne konsertbilder.
– Jeg liker å ta bilder av natur, dyreliv og mennesker. Gjerne arrangementer som live-musikk. Det kan være kreativt og spennende!

For noen uker siden la han ut en fotoserie med Dan Reed som spilte konsert i Halden.
– Det var faktisk et av mine beste øyeblikk som fotograf. Jeg har hatt mange spennende fotooppdrag, og det kommer flere.

Når han er på konserter for å ta bilder syns han lyset kan være en utfordring.
– Det er ikke alltid lyset er som man planla. Det får man ikke gjort noe med, så da er det bare å få tatt noen bilder og håpe på det beste, forklarer Clifford. Han bearbeider alltid bildene sine noe i etterkant. Noen tar et par timer å jobbe med, andre tar bare en halvtime.

Det er naturlig å spørre en fotograf i Halden hvor favorittmotivet er og det er kanskje enda mer spennende å spørre en innflytter om det.
– Det er Rødsfjellet og festningen. De har så mange forskjellige vinkler og fasader. Man kan komme inn og ut av bakgrunnen, den kan fremheves eller blendes inn, alt etter som hvordan været er og hvordan lyset treffer.

Vi utfordrer han med å komme med sine tre tips til andre som liker å ta bilder.
– Vær forberedt på det uplanlagte, lys er alt og pass på at øynene alltid er i fokus, ramser han raskt opp.

Vil du se flere av Clifford James sine bilder så finner du facebooksiden hans her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer