-Foreldre bør sette av et par timer til å komme hit i dag!

Ta deg en tur på kunnskapsmessa Kunnskap i sentrum etter jobb i dag! Her finner du 70 lokale utstillere som viser frem lokale bedrifter og utdanningsinstitusjoner. Her er plenty av god mat også, så du kan ta middagen her! Messa er åpen til sju.

Nå er kunnskapsmessen Kunnskap i Sentrum i full gang på Porsnes, og 70 utstillere har rigget seg til med stands i området rundt Saugbrugs og Porsnes. Her finner du kulturskolen, biblioteket, LO, Tosterødberget, brannvesenet, politiet, Halden kommune og mange mange flere.

-Dette arrangementet er viktig fordi de unge har så mange muligheter i dag, og det er så vanskelig å få oversikt over alle disse mulighetene, sier kommunikasjonsrådgiver i Halden kommune, Henrik Diskerud Meyer.

Kommunen er en av sju arrangører bak kunnskapsmessen.

Elevene er godt forberedt

-Arrangørene og skolene har gjort en kjempejobb i forkant av denne messen, forteller advokat Ole Richard Holm-Olsen, elevene er veldig godt forberedt når de kommer hit i dag. Ungdommene har med seg et spørsmålsskjema med spørsmål som de skal stille oss utstillere. Dette skal de ta med seg tilbake til skolen og jobbe videre med senere. Dette er veldig bra for å få satt i gang tankeprosessen rundt hva de vil med livene sine.

For Holm-Olsen var det mor i huset som i sin tid satt i gang tankeprosessen om videre valg i livet.

-Jeg ble jurist fordi jeg ikke kom inn i forsvaret etter videregående skole, og moren min sa: Du kan ikke gå her og gjøre ingen ting!

Har du lest hele boka?

Advokatfirmaet Wang & Holm-Olsen har en egen stand på messa i dag, og vil gjerne vise ungdommene at jussen både er overkommelig som fag – men også veldig matnyttig.

-Vi har en lovsamling liggende på standen vår, forteller Ole Richard, og noen av ungdommene spør; Har du lest hele den? Det er jo et fint spørsmål, for da får jeg muligheten til å si;  Nei, selvfølgelig ikke, og det kommer jeg aldri til å gjøre. Men jeg vet hvordan jeg skal anvende den som et arbeidsverktøy, og på jussen lærer man hvordan man skal bruke lovsamlingen.

Foreldre bør komme hit i dag

Henrik håper dagens messe kan gi ungdommene litt bedre oversikt.

-Når du er ung vet du kanskje mest om nærmiljøet ditt, du vet hvor foreldrene dine jobber og hva de jobbene innebærer. Men de færreste har oversikt over den myriaden av yrker som er der ute. Om du ikke får med deg absolutt alle retninger og alternativer her i dag så får du i hvert fall litt bedre oversikt.

Men det er ikke bare ungdommene som trenger å ha oversikt, foreldrene bør også sanke informasjon om alle valgmulighetene.

-Foreldre bør jo sette av et par timer til å komme hit i dag, sier Henrik, sånn at de lettere kan svare på de vanskelige spørsmålene når ungdommene kommer og spør hvilken vei de bør gå videre.

Skole og næringsliv møtes

Prosjektleder for Kunnskap i Sentrum, Else-Marie Andersen Guldahl er helt enig med Meyer.

-Foreldre kan komme hit og få litt bedre oversikt over alle mulighetene som finnes der ute, sier Else-Marie, for ting endrer seg fort og det er ikke lett å henge med i utviklingen. Ofte tar barna samme valg som foreldrene, men her får både ungdommene og foreldrene en mulighet til å se alle veiene man kan gå. Dette er en messe der skole og næringsliv møtes, en messe der elever og fremtidige arbeidsgivere kan treffe hverandre ansikt til ansikt.

Prosjektleder for Kunnskap i sentrum er Else-Marie Andersen Guldahl. Hun deler ut vann til utstillere, og står mest sannsynlig ikke stille mer en to minutter i slengen i dag.

Else-Marie er veldig fornøyd med årets messe.

-Vi har mange flotte utstillere her i år, og føler vi har gått mange skritt videre fra messa i fjor. Så kommer vi til å søke å forbedre oss enda mer mot messa neste år.

Ta middagen på messeområdet!

Er du sulten kan du få deg noe å spise i et at mat-teltene på messa.

-Ta middagen her i dag, oppfordrer Henrik og Ole Richard.

Jentene fra Grensen Burgerbar er trolig helt enige i den oppfordringen. De skal stå og steke burgere i teltet sitt frem til klokka sju i kveld.

Lene og Emilie fra Grensen Burgerbar skal stå og steke burgere på messeområdet frem til sju.

Kunnskap i sentrum arrangeres av Halden næringsråd og Halden kommune i samarbeid med NAV, Halden videregående skole, Høgskolen i Østfold, Østfold Fylkeskommune og Ungt Entreprenørskap.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer