Figurteater i festningsbakeriet

I sommer kan du få oppleve figurteateret Sten og Brød i festningens bakeri! Det er Pianostredet Figurteater som inviterer til dukketeater i Norges eldste bakeri.

Sten og Brød er et rykende ferskt figurteaterstykke for barn skrevet av Tord Akerbæk. Nå har Daniel Sandvik og Håkon Mørland i Pianostredet Figurteater rigget seg til i festningens bakeri med dukker og kulisser, og den 15. juli er det klart for første forestilling.

-Stykket tar oss med tilbake i tiden og vi tar dere med inn i bakeriet, forteller Daniel. Der er bakeren og svennen i full gang med å bake brød. Men så kommer meldingen om at en slave er på rømmen og hele festningen snus på hodet for å finne den farlige fangen! Men er han egentlig farlig?

Daniel og Håkon har laga knallfine kulisser til figurteaterstykket Sten og Brød.

Daniel og Håkon har studert drama og teater ved høgskolen i Oslo og Akershus, og har spesialisert seg innen figurteater. I 2017 oppretta de Pianostredet figurteater, og siden har de hatt både forestillinger og kurs i Halden. Det siste året har de hatt en figurklasse på Halden teaterskole, og i sommer har de hatt ansvar for kunst-delen på kultursommerskolen. I 2018 satt Daniel og Håkon opp figurteaterstykket Den grønne ridder:

Men nå er det altså Sten og Brød som er greia! Forestillingen spilles i festningsbakeriet hver dag klokken 12 og 14  mellom 15. og 28. juli.

-Forestillingen varer i ca tretti minutter, forteller Daniel, og passer for barn fra fem til hundre.

Billettene koster kr 50,- og fås kjøpt i festningens museum i Østre kurtine.

Manus: Tord Akerbæk

Dukker/kulisser er laget av Daniel Sandvik og Håkon Mørland.

Produsent: Catharina Heide Amundsen i Kulturkatten kulturproduksjoner.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer