Festina Lente danser på AI

Dansekompaniet Festina Lente danset på AI+ under deres konferanse – og fremover har kompaniet mye på agendaen!

Fortell om dansekompaniet!

– Festina Lente Produksjoner er i dag et frittstående dansekompani som jobber for å skape en arena hvor profesjonelle dansere og kunstnere skal kunne utøve sitt yrke, forteller leder og koreograf i Festina Lente Sara Stang Møller. – Gjennom det vil vi skape kunst og kulturopplevelser med høy kvalitet for et bredt spekter av publikummere.

Kompaniet består av dansere fra hele Østfold, som bidrar og samarbeider om prosjektene. Målet er å inkludere flest mulig kunstnere som ønsker å jobbe med faget sitt, og hele tiden jobbe for best mulige rammer rundt prosjektene som gjennomføres. I september 2023 hadde kompaniet premiere på et nytt stykke i forbindelse med Kulturnatt i Halden. Stykket het «Am I Human?», og ble koregrafert av Sara.

– Med meg hadde jeg medskapende dansere i Aurora Itland, Carl André Johansson og Amalie Sunde. Alle godt etablerte kunstnere i dansemiljøet.

– Stykket er inspirert av AI (kunstig intelligens) og manga/anime. Det forteller en historie vi kjenner godt til fra eksemepelvis Sci-Fi-filmer; roboter som utvikler seg og som brått oppnår bevissthet. Men istedenfor å prøve å ta over verden, blir de heller redde og forsøker å flykte fra den. Stykket forsøker å skape en undring og kanskje en liten beskymring for hvor denne nye AI-teknologien vil ta oss.

Det var Sara som først fikk ideen til samarbeidet med AI+-konferansen, da hun satt i et helt annet type produskjonsmøte, og brått overhørte en samtale angående konferansen.

– Da var jeg ikke sen med å plukke opp mobilen og sende avgårde en melding til Tore Lie. Både han og Ketil Thomsen fra Smart Innovation Norway fulgte opp på beste måte, og snart var avtalen i boks. «Am I Human?» skulle få åpne hele konferansen med  hele ti minutter på scenen.

Med dette smeltet teknologi og kultur sammen til en ekstraordinær opplevelse i Brygga Kutltursal onsdag 17. april, hvor stykket ble vist i et større format med både avansert lys og ny videoproduksjon i bakgrunnen, generert av ulike AI-verktøy.

Både koreograf og dansere er svært fornøyde med samarbeidet, og takker for muligheten til å få bidra inn i teknologiens verden på en litt annerledes måte.

– April er ellers en travel måned for kompaniet vårt. Søndag 14. bidro vi under Fredriksten Operafestival, i regi av Opera Østfold. Da underviste vi til sammen 40 barn i kreativ dans på Kulturhuset i Halden.

Lørdag 27. april avholder Festina Lente arrangementet Dansens Dager Sarpsborg i nabobyen. Dette er den andre gangen kompaniet holder i trådene for feiringen, og de lover både workshops, forestillinger og skikkelig kick-off i lokalene til Sarpsborg Kulturskole.

– Videre blir vi også å se under årets Kulturnatt i Halden, noe vi gleder oss veldig til!

Kompaniet har i år mottatt støtte fra blant annet Østfold Fylkeskommune, Sarpsborg Kommune og Sparebank1stiftelsen Halden.

 

Følg Festina Lente på Facebook!

 

 


Kommentarer

kommentarer