Et musikalsk humorshow

På tirsdag kommer pianist, komponist og humorist Sjur Hjeltnes til Herregårdskaféen for å spille piano og snakke om livet, kjærligheten, musikken og døden. 

Mange kjenner Sjur Hjeltnes fra Linda Eides programserie Eides Språksjov på NRK. Der fungerer Sjur som komisk og musikalsk sidekick til Eide og hennes medprogramleder, språkprofessor Gunnstein Akselberg. Humor og musikk henger sammen for Sjur Hjeltnes. Men musikken kom først.

-Jeg er klassisk utdanna pianist fra Griegakademiet i Bergen og Ecole Normale de Musique de Paris, forteller Sjur. Etter å ha jobbet som frilansmusiker i mange år begynte jeg å fortelle vitser i tillegg til å spille.

Mellom 2003 og 2010 turnerte Sjur med vokalgruppa Nordic Tenors. I 2006 vant ensemblet Komiprisen for sine show, i klassen beste nykommer.

-Så gikk jeg solo, forteller Sjur, og laga mitt eget enmannsshow i 2012.

Fortell om showet!

-Dette er et show der jeg ved hjelp av musikk utforsker livets store spørsmål: Hvorfor er vi her? Hva er kjærlighet? Hva tenker du på når du skal oppsummere livet ditt? Hvorfor smaker peanøtter så godt?

Spillelista for kvelden springer på tvers av sjangerbrettet.

-Jeg har hatt et mangslungent og brokete virke som musiker, forteller Sjur, så det blir musikk av Mozart, Stevie Wonder, Weather Report, Beethoven, Dean Martin, Rimsky-Korsakov og 50 cent.

Hvem bør komme og se denne konserten?

-De som av og til stopper opp og lurer på om de har valgt rett her i livet, de som er glade i levende pianomusikk, og ikke minst de som satt bakerst og sov i musikktimene på skolen.

Har du vært i Halden før?

Ja, jeg var her og spilte julekonsert for mange år siden. Jeg rakk en tur opp på festningen og så utsikten derfra. Jeg likte meg veldig godt, og gleder meg til å komme tilbake.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer