Et lys i februarmørket

I dag skal over 100 artister mellom 4 og 60 stå på scenen i Blackbox teater. Kulturfestivalen Et lys i mørket er i gang! Og alt er gratis.

Dørene ble åpnet for kulturfestivalen Et lys i Mørket klokken ett lørdag, og allerede klokken halv to gikk første artist på scenen. Produsent Dennis Karlsen var både konferansier og første nummer ut i festivalens første forestilling. Dennis Karlsen fremførte en egenskrevet låt, spesiallaget til dagens festival.

Dennis Karlsen fremfører sin egenskrevne låt; Et lys i mørket. Felix hjelper til!
Låt nummer to var det Felix som sang alene, og han fremførte klassikeren My heart Will go on av Celine Dion.

Siden fulgte et tett program med sang og musikk, teater og dans.

Elever ved Halden teaterskole viser frem utdrag fra Jungelboken-musikalen!
Barn fra Veslefrikk sang noen låter fra Olsenbanden-musikalen de skal fremføre senere i år.
Halden teaterskole!

Initiativtager til festivalen Martin Kingsrød Larsen sto ikke på scenen i første forestilling, men han blir å se i de senere forestillingene i løpet av lørdagen. Totalt skal det spilles fem forestillinger i dag, og kulturfestivalen går helt frem til klokken ni i kveld. Så det er plenty av tid til å ta seg en tur ennå, og her står mye spennende på programmet! Monne skal synge på festivalen i dag, og Carl André Johansson skal danse. Den som tar turen får også se flere av de flinke elevene fra Risum fremføre både monolog og sang, og elever ved Halden danseskole danse. Blant annet.

Martin Kingsrød Larsen! Initiativtager og primus motor for Et lys i mørket.

Konferansier Dennis fortalte litt om bakgrunnen for festivalen mellom numrene i første akt.

-Februar kan være en trist måned, sier Dennis fra scenen, det er mørkt og trist og kanskje slapsete og vått. Dessuten skjer det nesten aldri noe i februar! Det er lenge siden jula, da man var samlet med familie og gode venner. Vi tenker at denne festivalen kan være et lys i mørket for dere.

Jeg synes absolutt Et lys i mørket er et lys i mørket. Jeg stemmer for at dere legger lørdagssyslene til side og tar en tur bort til Blackbox for å se hva ungdommen klarer å få til når de slår sine pjalter sammen. Det kommer til å bli verdt turen. Og de holder på helt frem til klokka ni! Dessuten selger de kaffe og vafler til inntekt for foreningen Leve Østfold.

Det er vel ikke noe å lure på det her?

Lyslenkene viser vei til Lys i Mørkets Café.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer