Rocklegende til Siste reis søndag 17. februar

Billy Bremner, fra Aberdeen, Skotland, er udiskutabelt mest kjent for sitt samarbeid med Dave Edmunds og Nick Lowe i den engelske new wave supergruppa Rockpile på begynnelsen av 1980-tallet.

Bremner spilte gitar og sang på bandets eneste studioalbum, Seconds of Pleasure. En masterclass i powerpop. Men han spilte også på en rekke av Nick Lowes og Dave Edmunds soloplater fra samme periode.

På denne turnéen har Bremner og bandet, Rockfiles, fokus på den svært innflytelsesrike musikken han skapte sammen med Lowe & Edmunds.

Men det er verdt å merke seg at Billy Bremner også har sluppet flere soloalbum, og singler på det mytiske selskapet Stiff records, ved siden av å ha vært med i The Pretenders og på plater med bl.a. Shakin´ Stevens, Elvis Costello og Everly Brother, Phil Everly.

Det er spesielt morsomt å merke seg at musikken til Rockpile hadde stor innflytelse på det som er kjent som Halden-rocken; The Young Lords, Saturday Cowboys og Front Page.

Så til de grader at platebutikken som ble etablert i Halden på denne tida ble kalt, nettopp, «Rockfile», etter Rockpile og nå altså navnet på Bill Bremners band, Rockfiles.

Billy Bremner går på scenen på Reis klokka 20 og spiller til 22.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer