Er det bjørn?

Det er BomKræsjBang, og tradisjonen tro setter førsteklassingene på dramalinja opp et egenprodusert barneteaterstykke på biblioteket. I år fikk heldige haldenbarn se stykket Er det bjørn? på Halden bibliotek.

En liten, men svært engasjert, gjeng med småfolk fra Rødsveien Idrettsbarnehage har troppet opp på Halden bibliotek for å se dramalinjas oppsetning av Er det Bjørn? denne kalde marsformiddagen. De sitter som tente lys i et lite sofahjørne når dramaelevene stiller seg opp og setter i gang.

Det bursdag, og alle er invitert! I bursdagen vil festdeltagerne leke Bjørnen sover. Men ikke alle vet hvordan man leker Bjørnen sover. Noen i selskapet er usikre på hvorfor man i det hele tatt skal late som man er bjørn, når man egentlig er menneske.

Bjørnen sover? Dramaelevene på Porsnes er i gang med sitt barneteaterstykke. Fra venstre: Liva-Bethina Romsø Lindquist, Thea Marie Hultman, Preston Yucada Nipen og Alvin Badski Bruun. Foto: Johannes Granseth

Først blir det litt bruduljer rundt dette med hvem som skal få være bjørnen. Kan stein, saks, papir være en måte å komme seg ut av knipa på?

Stein, saks, papir, hvem får være bjørn? Alba Sofia Hetland Bertelsen og Liva prøver seg frem. Foto: Johannes Granseth

Det er selvfølgelig enklere med stein, saks, papir dersom alle forstår konseptet. Men det løser seg allikevel, og bjørnen legger seg i midten av ringen. De andre begynner å gå rundt bjørnen og synge.

Preston er bjørn. Foto: Johannes Granseth

Dessverre har bjørnen ikke skjønt dette konseptet heller. Han vil helst være med og synge sangen han også (selv om han ikke kan teksten), og når han til slutt legger seg ned for å «sove» så sovner han på ordentlig! Når han til slutt våkner allikevel er han helt alene, de andre festdeltagerne har løpt sin vei i påvente av en brølende bjørn. Heldigvis har vi behjelpelige publikummere til stede.

– De løp den veien, roper en engasjert liten kar, og peker innover i biblioteket.

Det stemmer jo. De andre har løpt sin vei, og nå er de mer opptatt av at Alba har mistet en sko enn Bjørnen sover. Publikum må følge etter, vi beveger oss innover i biblioteket. Der er det høylydt gråting.

– Jeg finner ikke vennene mine, jeg er helt alene, sier den skoløse Alba.

Foto: Johannes Granseth

Bursdagsselskapet glir over i en slags leteaksjon. Gruppa lager et kart, med en X på. Muligens håper de å finne både venner og sko på samme lokasjon.

Et kart med en X på er lurt! Men kanskje mer enda mer lurt dersom X-en faktisk markerer hvor skatten (eller skoen) er. Foto: Johannes Granseth

Motsatt skattejakt altså! Hepp, vi trasker av gårde for å lete etter en X. For hvis vi finner en X, så finner vi garantert en sko og et par festdeltagere også!

Foto: Johannes Granseth

Vi finner ingen sko, vi finner et par sovende bjørner under et slags partytre i stedet. Siden bjørnene allerede ligger og sover, begynner leteselskapet å gå rundt dem i ring. «Bjørnen sover, bjørnen sover..»

Foto: Johannes Granseth

Disse bjørnene sover imidlertid også veldig godt, og må vekkes fra sin søte bursdagsdvale. I stedet for skremming og hyl og skrik blir det presanger og en slags kakofonisk bursdagssang-medley!

Innpakket bjørn sover godt. Gammelt jungelord. Foto: Johannes Granseth
Bursdagshatter i pakke! Foto: Johannes Granseth

Barna blir med og synger på bursdagssangen, det blir et kjempekor! Den superengasjerte barnehagegutten holder nesten på å lette fra gulvet underveis i bursdagssangen, han har tatt for mye Möllers.

Foto: Johannes Granseth

Helt til slutt på festen blir det tid til en felles runde med Bjørnen sover, og alle barna får være med å gå rundt bjørnen!

Foto: Johannes Granseth

De flinke dramaelevene engasjerte både barn og voksne på Halden bibliotek med Er det bjørn!

Foto: Johannes Granseth

BomKræsjBang er straks over, og elevene kan ta seg en velfortjent påskeferie. Det har vært en uke med mange imponerende forestillinger fra både drama- og musikkelever!

 

 


 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer