Encore, for svingende

Et av spørsmålene som meldte seg omtrent midtveis i første låt på Earth Moved med Dag Brandth og Lise Backstrøm på et fullsatt Bryggerhus i går var: Når får vi se dere igjen?

Dag og Lise, hvor har dere vært?

Var det egentlig sånn at James Taylor hadde Lise Backstrøms stemme i tankene, den gangen han skrev Carolina in my mind? Nå vet jo alle at det ikke er mulig, for Taylor er jo snart søtti og Lise var ikke en gang påtenkt den gangen han skrev den låta. Men det er nå en gang sånn at den låta er laga for Lise. Lise skal synge den.

Jeg tror heller ikke Joni tenkte på Dag den gangen hun skrev Both Sides Now, men jeg vet det er meningen at Dag skal synge den. Publikum satt ganske så fjetret gjennom hele Dags fremføring av låta.

Det var bare ståplasser igjen da de siste gjestene ankom Bryggerhuset før konserten i går.

Søttitallslåter med søttitallslyd

Fjetret var publikum også resten av kvelden, for her kom det hitlåter fra søttitallet som perler på en snor. Alle like ektefølt og vakkert fremført, akkompagnert av deilig strippa søttitallslyd. Espen Jamne ved miksebordet gjorde en strålende jobb. Det hadde vært synd om Lise og Dags klangfulle stemmer og deres eminente backingband hadde lidd under dårlig mikset lyd i går, men det var altså ikke tilfellet.

Dag og Lise med band laget god søttitallsstemning på Bryggerhuset fredag kveld.

Mer Dag og Lise takk

Det ble litt småprating mellom låtene, og her var det Dag som tok seg av snakket. Lise gjorde det klart at hun gjerne svarte på spørsmål, men da helst i ja og nei-form. Lise var der for å synge. Verken hun eller Dag tar stor plass på scenen mellom låtene, men musikken de lager sammen fyller imidlertid hele Bryggerhuset. Og noe av torget på utsiden.

I tillegg til Carolina in my mind  og Both sides now kunne Lise og Dag by på både You’ve got a friend, Leaving on a jet plane, og Will you still love me tomorrow. For ikke å snakke om Take me home country roads. Og mange mange flere. Låtene kler Lise og Dags stemmer, og Lise og Dags stemme kler hverandre.

Jeg tror vi bare skal avslutte med å si: Dag og Lise – James, John, Joni og Carole: Encore for svingende!

Bandet består av:  Tor Hauge på trommer, Dag Anders Sandell på bass, Roger Amundsen på keyboard samt Eivind Ystrøm Petersen og Jon-Erik Gretland på gitar.

 

Kommentarer

kommentarer