En vinterkonsert om livet

Lørdag kveld inntar Sanne Kvitnes Fredrikshalds teater med sitt firemannsband og sine sangervenner Monne, Daniel og Christina. Sammen skal de synge og fortelle historier om livet.

Det skulle egentlig ha vært en julekonsert. Men så ble Sanne syk. Og da snakker vi ikke om at hun fikk snue altså, hun ble faktisk sykehussyk. Konserten lot seg vanskelig gjennomføre uten hovedperson og primus motor, så Sanne så seg nødt til å avlyse. Men hun ville så gjerne lage konsert med bandet og sangervennene sine. Løsningen ble å lage en konsert med akkurat den samme gjengen etter jul.-Jeg ville ha en konsert og jeg ville gjøre det nå, forteller Sanne, og jeg ville ha med disse flinke og talentfulle folka. Men det er ganske vanskelig når man bare har en måned på seg. Det å utvikle en konsert, og gjøre folk oppmerksomme på at man skal ha konsert i løpet av en måned er et prosjekt i seg selv. Det er faktisk et lite galmannsprosjekt. Men så er jo ikke jeg helt god heller da.

Historier om livet

I tillegg til Sanne skal Christina Brynildsen, Daniel Sandvik og Monne Stang Møller stå for det vokale i Fredrikshalds teater lørdag kveld. Akkompagnementet besørges av Bjørn Halstensen på piano og trekkspill, Dag Tofteng på strengeinstrumenter, Ingar Guttormsen på bass og Bjørn Einar Hanstveit på slagverk.  Konserten blir en god miks av solonummer, duetter og kornumre som Sanne har arrangert selv.

-Jeg har jo blitt så glad i å skrive korarrangementer, forteller Sanne. Jeg skrev noen fine korarrangementer til julekonserten, men dem får jeg ta frem en annen gang.

At Sanne kan mekke fine korarrangementer har vi fått bevis på før. Bildet er fra øving til Sannes Melissa Horn-prosjekt Si at du behøver meg i 2017, der det var flere nakkehårsreisende korarrangementer på ferde. Også her var Christina Brynildsen med, hun er nummer tre fra venstre!

Det blir ikke noe uttalt tema på lørdag, men det vikles en slags rød tråd gjennom konserten allikevel. Tråden er rett og slett livet.

-Dette blir en konsert som spiller mye på emosjoner, forteller Sanne, vi tar opp mange ulike skjebner i sangene. Så tekstene er sammenkoblet på et vis. For meg er historiene det viktigste, spesielt kanskje de historiene der det ikke går så bra med folk. Ofte bruker man musikk når man ikke har det så bra og trenger litt trøst, og da trenger man kanskje å høre på folk som deler sine skjebner og opplevelser. Konserten blir et varmt sted, der vi deler historiene våre med hverandre. Jeg ønsker at konserten skal være et sted for diskusjon om livet. Jeg vil at folk skal gå ut etter konserten og gjøre seg noen tanker om ting.

Le og grine

Når Sanne tar for seg livet vi lever vil hun gjerne ha med hele spekteret ved det å være menneske. Ikke bare glansbildene.

-Personlig veldig lei av glansbildene som mange maler der ute, forteller hun, det bringer ikke noe godt for verken personen selv eller oss andre. Jeg er en melankoliker av rang, og jeg er opptatt av at det skal være greit å føle. Det er for mye skam knytta til det å føle i dag, spesielt det vi ser på som dårlige følelser. Mange tror at det å vise følelser er å være svak. Det er riv ruskende galt etter min mening. Jeg vil gjerne dra frem de dårlige historiene også, jeg føler at det er en fin måte å starte en dialog rundt livet på. Nå høres det kanskje ut som dette blir en trist konsert, men det blir det ikke! Det er masse humor her også. Målet vårt er å få folk til å både le og grine.

Sanne Kvitnes vet å spille på både le- og grinestrengene. Her spiller hun på grinestrengene når hun synger Joni Mitchell på norsk i Fredrikshalds teater på Kirkens bymisjon konsert i høst.

Konserten byr på en god blanding av egenskrevne låter og cover. Både Sanne, Daniel og Monne tar med seg egne sanger til konserten.

-Daniel driver jo egentlig med dukketeater, men han har skrevet flere morsomme og fine tekster. Det blir morsomt å høre dem på scenen på lørdag.

Hva slags sjanger befinner vi oss i på denne konserten?

-Vi holder oss i en folk/viseverden, sier Sanne, det er der vi trives. Med noen subkategorier selvfølgelig.

I tillegg til ovennevnte bidragsytere dukker det opp en aldri så liten overraskelse på lørdag. I form av en gjesteartist.

-Jeg bør nok ikke fortelle hvem det er ennå, sier Sanne, vi lar det være en overraskelse for dem som kommer på konserten. Og nei, det er ikke faren min. Så er det sagt.

Sanne Kvitnes i Fredrikshalds teater altså dere, førstkommende lørdag klokka åtte. Billetter finner dere her!

Kommentarer

kommentarer