En vakker reise i musikalens verden

Operafestivalen er i gang! Søndag kveld inviterte Opera Østfold til en usedvanlig vakker reise gjennom musikalens univers med Sanne Kvitnes og Heidi Gjermundsen Broch.

Hadde det vært flere oppsetninger av Drømmen om morrada’n i kultursalen den kommende uka, ville jeg gitt det ventende publikummet ett eneste råd: Ta med nok papirlommetørklær! Dessverre for dere som ikke var i kultursalen i kveld, blir det ikke flere forestillinger. Men at dere skal få se Sanne fremføre musikalperler igjen, det er garantert! Annet ville være aldeles uhørt.

I Sannes årer løper det musikalblod, det er sikkert. Foto: Stein Johnsen.

Det var to store stemmer som møttes i kultursalen søndag kveld. To store formidlere. Vi er jo mange som har visst det lenge: Sanne Kvitnes er laget av noe helt spesielt. Men det siste året har det blitt bekreftet en gang for alle. Ikke bare steppet hun inn for Karoline Krüger som Florence i Folketeatrets oppsetning av Chess og fikk strålende kritikker for rollen, men hun fikk jo faktisk prisen for årets musikalartist også. Og det skjønner vi jo innmari godt når vi ser Sanne på scenen i kveld. Hun har musikalblod i årene.

Og når hun går i tospann med musikalveteran Heidi Gjermundsen Broch slår det gnister under taket i Brygga kultursal. Med sin fingerspitzgefül for musikalsjangeren, og ikke minst sin praktfulle stemme, er Heidi en usedvanlig god musikalmakker for Sanne.

Musikalveteran Heidi Gjermundsen Broch synger så det går kaldt nedover ryggen på oss i «Drømmen om morradan» i kultursalen søndag kveld. Foto: Stein Johnsen.

For en fantastisk reise gjennom musikalens verden! Gåsehuden meldte seg allerede ved første strofe, og siden fulgte en times berg- og dalbanetur i følelser. Formidlingen som begås på scenen er formidabel, og gjør at vi hopper kjepprakt inn i ethvert univers som presenteres på scenen. Og det presenteres så mangt. Vi gråter med Kim i Miss Saigon og Èponine i Les Misérables for deres brustne hjerter, vi drømmer oss bort mot morrada’n med Egil Monn Iversens klassiker fra Ungen, og vi fryder oss med heksa Elphaba i Wicked, som snart skal få møte Trollmannen fra Oz.

Foto: Stein Johnsen.

Vi er innom Mamma Mia, Chicago, og ikke minst den veldig kjente Sunday in the park with George

– Alle har vel hørt om den, spør Sanne?

Vi har nok ikke det. Men nå har jeg fått en smakebit som definitivt frister til å gjøre meg kjent med resten av musikalen! Musikalnerderene Heidi og Sanne har forelsket seg i Stephen Sondheim, så det blir flere Sondheim-låter denne kvelden. Og er det noen som kan fremføre hans lyrikk og melodi med overbevisning, så er det disse to damene! Med hver sin stemmeprakt leverer sangerne så det forslår både i solonumrene og duettene. Det leveres ikke minst til gagns på sistnevnte, med den tungesnublende Putting it together, en særs imponerende bragd!

Men å ramse opp alle numrene disse musikaldamene briljerer i blir aldeles for meget, da må jeg sitter her og skrive til i morgen tidlig.

Foto: Stein Johnsen.

Kapellmester Ellen Marie Carlsen gjør en glitrende jobb der hun leder musikerne på scenen gjennom forestillingen. Og for et musikerlag de har trommet sammen for anledningen! Plassert i en halvsirkel rundt sangerne finner vi Anina Kristine Radotina på cello, Kristian Frøland på trommer, Morten Dahl på bass, Håkon Oftung på gitarer, og Frøydis Grorud på saksofoner og fløyte. En akkompagnerende gjeng som gjør jobben sin, og litt til.

Kapellmester Ellen Marie Carlsen trakterer tangentene, leder musikerne på scenen og har naturligvis arrangert det hele. Ganske så flott. Foto: Stein Johnsen.

Det er bare å glede seg til fortsettelsen. Dette var en liten vakker smakebit på hva vi kan vente i fremtiden av disse damene, og en karamell vi kan suge lenge på. Men dette er naturligvis bare opptakten. Vi ser begge disse damene på scenen snart igjen. Og Sanne: ikke glem oss når du står på Broadway eller West End og tar i mot din første premierebukett! Hele Halden heier på deg.

Opera Østfold har masse spennende på programmet for Operafestivalen den kommende uka! Programmet finner du her.

Kommentarer

kommentarer