Med opera i kofferten

Operafestivalen byr på vakker sang for både store og små denne uka, og en av forestillingene Opera Østfold serverer Haldenbarn denne uka er Operakofferten; En søt liten operaforestilling for de minste publikummerne.

Tenk hvis man er operasangerinne, og plutselig har glemt alt man skal synge når det er konsert! Når Stina Steingrim Levvel tar sats for å synge i Black Box søndag ettermiddag, kommer det ingen ting! Ikke så mye som en tone! Pianist Dorina Komani vet heller ikke sine arme råd.

Stina husker ingen ting. Hva skal hun gjøre nå?

Da kommer en figur inn på scenen, med koffert og underlig hatt.

– Jeg er trollmannen Operacules! proklamerer han, og setter kofferten ned på gulvet.

Kofferten er magisk, og i den har Operacules et lager med operasanger som kan hjelpe Stina å få tilbake hukommelsen. Kan det være sant? Stina åpner kofferten.

Operacules (Magnus Dorholt Kjeldal) kan trylle frem sanger fra kofferten.

Og ganske riktig, inni kofferten finnes det sang! Eller, rettere sagt, i kofferten finnes det rekvisitter! Men hver rekvisitt representerer en sang, så når Stina henter dem frem kommer sangen plutselig tilbake.

Den ene etter andre klassikeren triller ut fra kofferten, til glede for barn og voksne i salen. Alle tekster er på norsk naturligvis. Og når kofferten plutselig ikke fungerer lenger må vi i salen hjelpe til med å synge, sånn at trolleriene fungerer riktig. Og hva kan være mer passende enn å få publikum med på allsang på Tryllefløytens Det klinger så herlig, det klinger så lett, Tralalala lalalala lalalala! Både barn og voksne i salen synger med av full hals.

En av klassikerne vi får glede av å høre en liten trudelutt fra er Don Giovanni, som er er hovedproduksjonen i Operafestivalen. Den settes opp i Fredrikshalds Teater i disse dager. Operacules tar rollen som Don Giovannis assistent Leporello, som ramser opp hvor mange kjærester hans sjef har nedfelt i sin notatbok.

Stina er sjokkert. Hun trodde hun var Don Giovannis eneste kjæreste, men den gang ei. 730 kjærester bare i Spania?

Siden følger en vakker liten halvtime, den magiske operakofferten rommer mange fine triller fra flere av de store operaene. For en nydelig måte å introdusere barn for opera på! Når Stina og Magnus drar i gang i fullt operaemodus går det kaldt nedover ryggen på denne publikummeren, og jeg kjenner på gleden over at store og små barn i publikum får oppleve dette.

Den kommende uka er det mange barn i Halden som skal få oppleve Operakofferten, forestillingen spilles i flere omganger for byens barnehagebarn. Og til helgen blir det enda mer opera for barn! På lørdag er det nemlig premiere for barneoperaforestillingen Ruffen og den flyvende hollender. Mer om den forestillingen senere i uka. I mellomtiden kan du kjøpe billetter til forestillingen her.

Her kan du se programmet for Operafestivalen!

Kommentarer

kommentarer