En stor konsertopplevelse

Tekst og foto: Arild F. Stang

For oss som har levd ”en stund” ble det en stor konsertopplevelse fredag 13. oktober med Dina Billington og orkester. Konserten ble holdt i Haldens Klubs selskapslokaler med Ann-Cathrin Vanay som vertskap og arrangør.

Et 40-talls jazzinteresserte mennesker hadde benket seg ved småbord i ballsalen til middag med etterfølgende konsert. Publikums alder var – forståelig nok – 50 pluss. Orkesteret har ikke fått navn, idet det nylig er satt sammen: Ove Billington (piano), Roger Morland (bass) og Henrik Lødøen (perkusjon).

Ove Billington, Henrik Lødøen og Dina Billington! Foto: Arild Stang.

Sammen med orkesteret fremførte Dina Billington til sammen 14 numre, for det meste gamle, gode jazzlåter fra 1950-tallet – og eldre. Dina fortalte at hun har den kjente jazz-sangerinnen Monica Zetterlund (1937-2005) som sitt store forbilde. Antagelig derfor ble samtlige tekster sunget på svensk.

Dina fremførte sangene med stor innlevelse, smittende humør og en god ”feeling”. Hun betrodde meg at hun egentlig alltid har sunget siden hun var barn. Men begynte å spille og interessere seg for jazz, da hun gikk på musikklinja på videregående.

I Halden var det mest rockemiljø, men hun tyvlyttet på jazz på jenterommet. Fart i sakene ble det først da hun traff den kjente jazzpianisten Ove Billington. Nå er de gift, bor i Halden og koser seg med jazzen. De har foreløpig ingen store planer for fremtiden, – ut over ønsket om å få spille mer. Kanskje blir det noen kirkekonserter før jul?

Et førtitalls mennesker hadde møtt opp for å høre jazz i Haldens Klub. Foto: Arild Stang.

At Ove Billington er en stor og kjent jazz-tolker på ”brettet” fikk vi alle en stor opplevelse av. For meg toppet hans solo på Fly me to the moon og Dance me to the end of love.

Personlig håper det ikke går lang tid før jeg får anledning til å høre disse topp musikerne igjen!

Kommentarer

kommentarer