En slags julekonsert med Christina Brynildsen

Fredag 15. og lørdag 16.desember inviterer Christina Brynildsen til julekonserter på Kulturhuset!

Det er fire år siden Christina Brynildsen sist åpnet dørene for en egen førjulskonsert i desember. Den gangen var konserten i Fredrikshalds Teater, og billettene gikk unna.

– Det var stort å ha konsert der, forteller Christina, og det var enda større at det ble utsolgt! Når man arrangerer konsert har man jo håp og ønsker om at det kommer mye folk, men det finnes jo også en frykt for at det ikke vil gjøre det. Jeg var veldig glad for og stolt over den konserten. 

Julekonserten i teateret i 2019 var Christinas aller første solokonsert.

– Jeg produserte den selv, og hadde aldri gjort det før, så jeg kjente på det både økonomisk og følelsesmessig. Men det ble jo fullt hus og en veldig fin kveld! Så da satt jeg heller igjen etterpå og tenkte; «søren at det bare ble én konsert..»

Christina synger på julekonserten i teateret i 2019.

Christina fikk mange fine og varmende tilbakemeldinger på konserten. Sammen med Terje Støldal, som var kapellmester og bassist på konserten, begynte hun å drømme om et nytt konsertprosjekt

–  Vi bestemte at neste jul gjør vi i alle fall to konserter! Men så… covid. Og det varte jo og rakk det. Dermed la vi planene og tankene om flere konserter litt vekk. 

Når samfunnet sakte men sikkert åpnet opp ordentlig igjen etter pandemien, var det flere haldensere som etterlyste ny julekonsert. Christina svarte «kanskje» i lang tid. Folk var skeptiske til å samles i store folkemengder ganske lenge etter pandemien, og billettsalget rundt i Norge gikk tregt.

– Men Terje fortsatte å purre på at vi burde gjøre noe igjen, og jeg er så glad for at han gjorde det! For nå blir det to konserter! 

Kapellmester og bassist Terje Støldal på forrige julekonsert i Fredrikshalds Teater.

Terje er naturligvis med som kapellmester i år igjen, og denne gangen har han hanket med seg Geir-Arne Westby på gitar , Erlend Gjerde på tangenter og Magnus Buer Hansen på trommer. Christina er veldig fornøyd med bandet sitt.

– Det er litt av en gjeng altså!  

Konserten har fått navnet «En slags julekonsert»

– Da kommer vi unna med det meste! For dette blir ikke en tradisjonell julekonsert, selv om det selvfølgelig blir julelåter. Det blir kjente – og kanskje noen ukjente – sanger, men som jeg synes er innmari fine.

På repertoaret står norske, engelske og svenske låter.

– Jeg har valgt sanger jeg syns passer inn i denne tiden vi går inn i, som kan være både god og vond. Etter en liten pause midt i konserten vil vi dra opp stemningen, og bare ha det gøy. Jeg gleder meg veldig til å ha konserter på det koselige og kule Kulturhuset!  Det blir intimt, og med lave skuldre. Håper vi kan få folk til å glemme julestresset, og alt man burde eller skulle for én kveld! 

Fredagens konsert er utsolgt, men på lørdagskonserten er det fremdeles noen billetter ledige. Løp og kjøp!

Billetter finner du her!

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer