En million til bedre lyd i Halden

Både Storgata16 med S16 og Bryggerhuset syd kan se frem til å få bedre lyd på sine arrangementer takket være tildeling fra Musikkutstyrsordningen.
Foto: Tetyana Kryvytska Stang Lund, S16

Musikkutstyrsordningen er en nasjonal tilskuddsordning for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. De har nå tildelt 98 prosjekter en samlet sum av 17,6 millioner, og av dem går omtrent en million til Halden.
S16 får 815 000,- og Bryggerhuset syd får 236 000.-.

I pressemeldingen fra Musikkutstyrsordningen beskriver Emil Stang Lund, daglig leder i S16, hva tildelingen betyr for dem.
S16 Halden Bevaring og Utvikling har fått kr 815.000 i tilskudd til akustiske tiltak i scenelokale. Forprosjektet er gjort av velrenommerte Brekke & Strand, og planen er tegnet av sivilarkitekt Frank Trømborg Bjørnsen.
– For Halden Arena og spillestedet Vannvogna, er tilskuddet fra Musikkutstyrsordningen en avgjørende milepæl. Vi tar et sjumilssteg bort fra grøtete pub-lyd og får en konsertsal med en akustikk som musikere og publikum vil elske, sier Emil Stang Lund, daglig leder i S16.

Han får støtte av lydsjef Harald Norvik, som legger til: – Dette kan komme til å bety en del for Haldens musikkmiljø. Vi håper å virkeliggjøre visjonen om en musikalsk Speakers Corner, der man åpner for musikk i alle sjangere. Dette blir en startgrop for unge musikere med forskjellige musikalske uttrykk, sier han.

Mona1
Daglig leder på Bryggerhuset, Mona Cecilie Johansen.

Daglig leder på Bryggerhuset, Mona Cecilie Johansen, er også strålende fornøyd med tildelingen.
– Vi har lenge hatt en ønske om å utvikle Bryggerhuset syd enda et steg videre som konsertlokale. Henrik Diesen har hjulpet oss underveis i prosessen med søknaden, det er vi veldig glade for, forteller hun.
De har mange konserter på plakaten de kommende månedene.
– Vi gleder oss veldig til å ta i bruk helt nytt utstyr på fremtidige konserter!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer