Ytring: Vil beholde musikk/drama og restaurant/matfag

Østfold Høyres fylkestingsgruppe vil foreslå at tilbudene på musikk/drama og restaurant/matfag beholdes i Halden.

– Vi mener disse linjene er viktige for at flest mulig fullfører videregående skole med et best mulig resultat. Blir det for langt å reise eller slik at elevene velger linjer de er mindre motiverte for, så er vi redd at det gjør at flere kan slutte. I tillegg er både musikk/drama og restaurant/matfag linjer som har en merverdi for skolen, og ikke bare et gode for elevene som går der. Egenproduserte forestillinger og måltider kan være med og heve skolehverdagen til å bli et lite lokalsamfunn i seg selv. Denne merverdien skal man være forsiktig med å gi avkall på, for det kan ligge mye identitet og stolthet i det.

– Vi mener at disse linjene er viktige for å møte kultur- og næringslivets behov for kompetanse og engasjement i fremtiden, på fagområder som er kjennetegn på Halden-samfunnet. At kreative næringer skaper ringvirkninger for annet næringsliv har vi sett mange eksempler på de siste årene, med blant andre Allsang på Grensen, Tons of Rock og Operaforestillingene til Opera Østfold. Det er klart for oss at Halden har store muligheter innen reiseliv og opplevelsesnæringer, og da vil man trenge denne kompetansen.

– Vi var med og reddet disse tilbudene ved behandlingen i fylkestinget for ett år siden. VI håper å gjøre det samme igjen, men denne gang uten omkamp til neste år.

Pressemelding fra Østfold Høyre/Halden Høyre

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer