En Jazzdronning til kultursalen

Karin Krog er Norges ukronede jazzdronning. På søndag kommer hun til Brygga kultursal for å synge deilig jazz for haldenserne sammen med med The in-Between Times.

«-Blir hun bare bedre og bedre?», var spørsmålet Fredrik Wandrup stilte om Karin Krog i Dagbladet i 2015. Da kom plata The Best things in Life. Karin Krog er en norsk jazzlegende, men hennes elegante og uttrykksfulle jazzvokal er kjent også langt utenfor fedrelandets grenser. Søndag kveld står hun på scenen i kultursalen med gitarist Staffan Willam Olsson og bassist Terje Gewelt.

Her synger Karin på Nasjonalbiblioteket i 2015:

Karin Krog startet karrieren sin på legendariske Penguin Club i Oslo, en jazz-klubb der hovedstadens unge jazzmusikere fikk gå på scenen og jamme mellom seks og åtte hver kveld. Hit kom Karin med Kjell Karlsens sekstett for å jamme i 1955, og slik startet jazz-soga om Karin.

Karin har samarbeidet med en rekke nasjonale og internasjonale musikere, og har vunnet flere priser både her og i utlandet i løpet av sin karriere. Hun har vunnet Spellemannprisen fire ganger, inkludert Hedersprisen under Spellemannprisutdelingen i 2012 og Årets kvinnelige spellemann i 1974.  Listen over utgitte album er lang, i tillegg til egne utgivelse har Krog vært delaktig i over søtti plateutgivelser. I 1965 var Krog med og danne Norsk Jazzforum, der hun selv var leder frem til 1966.

Karin Krog på kultursalen altså, søndag 29. april klokken 18.00. Billetter finner du her.

Les mer om Karin Krog på hennes hjemmeside.

 

Kommentarer

kommentarer