En ikke-defekt nordmann i Halden

Norsk samtidskultur får så hatten passer av Are Kalvø i Brygga kultursal fredag kveld.

Are Kalvø er ute og promoterer den nye boka si; Hyttebok frå helvete med et stand up show som han skal holde totalt 36 ganger denne høsten. Det er ganske morsomt.

I ekte stand up-ånd snur Are Kalvø hverdagslige ting opp ned og betrakter dem fra ukjente og vittige vinkler. I Hyttebok frå helvete er det først og fremst norsk tur-kultur som får gjennomgå. Må vi egentlig gå på tur, og er nordmenn som ikke går på tur egentlig defekte nordmenn? Are mener nei.

Religion, narkotika og friluftsliv

Men det er ikke bare den evinnelige turgåingen – og alle flosklene vi bruker å lire av oss i forbindelse med turgåing – som får kjeft fredag kveld. Are tar noen svingomer innom et par andre temaer også. For sammenlignings skyld. Det er for eksempel tre ting i livet Are ikke forstår seg på: Religion, narkotika og friluftsliv.

-Disse tre tinga har mye til felles, sier Are fra scenen, de er alle tre litt for mye prega av jag etter egen tilfredsstillelse,  litt for lite prega av humor, og hvis du ikke vet å stoppe i tide; livsfarlig.

Og vi lo. Vi lo av folk som står på fjelltopper med armene i været på Facebook, vi lo av folk som «tar» fjelltopper, vi lo av folk som lager langsom mat, vi lo av konseptet tur, og vi lo av oss selv. Men vi lo kanskje mest av naboen. For det er jo naboen som burde føle seg aller mest truffet?

Ikke sant?

Etter at han var ferdig med å være morsom signerte Are bøker. Og det var innmari lang kø.

Foto: Ellen Midtfjeld

Kommentarer

kommentarer