Dukketeater hos Kommandanten

Har du hørt om Den grønne ridder? Denne og neste uke kan du ta med deg barna og se dukketeaterforestillingen Den grønne ridder på Den gamle Kommandant i indre festning.

Tirsdag 10. juli pakker Daniel Sandvik og Håkon Mørland i Pianostredet figurteater ut koffertene sine hos kommandanten og rigger klart til dukketeater i kommandantens indre gemakker. Her skal forestillingen Den grønne ridder spilles daglig frem til søndag 22. juli, med unntak av 14. og 16. juli.

«Det fineste jeg visste da jeg var liten var at noen leste for meg. Mystiske historier og skumle eventyr, noe som var magisk, liksom. Om Konger, riddere og prinsesser! Ja det likte jeg. Og så lekte jeg eventyrene etterpå, inne på rommet mitt»

Slik starter historien om Den grønne ridder. Håkon har kommet tilbake for å rydde ut av barnerommet sitt, men det tar ikke lang tid før han glemmer seg bort og i staden for å rydde begynner han å leke sammen med sin bestevenn, Daniel. Og ettersom leken tar mer og mer over så leker de seg snart inn i historien om den grønne ridder.

Den grønne ridder på Halden bibliotek i april. Her danser ridderen med sin rødhårede prinsesse. Foto: Ellen Midtfjeld.

Den grønne ridder

Eventyret om den grønne ridder stammer  fra Asbjørnsens og Moes samlinger. Handlingen foregår i et kongerike langt langt borte og hovedpersonen er en prinsesse. Hun har nettopp mistet sin mor, så hennes far, kongen, må gifte seg på nytt med en ny dronning, som har to døtre fra før. Som i eventyr flest er ikke stemødre og stedøtre til å spøke med. Når kongen reiser ut i krigen så blir det ikke bare bare å være prinsessen.

Lurer du på hva som skjer videre? Det får du vite om du tar en tur til kommandanten mellom den 10. og den 22. juli!

Pianostredet figurteater

Men hva er Pianostredet figurteater? Pianostredet består av Daniel Sandvik og Håkon Mørland. De møttes på høgskolen i Oslo og Akershus og har de siste årene samarbeidet med å lage diverse produksjoner. De har utdannelse innen fortellerkunst og figurteater og liker å leke seg med å kombinere disse elementene. De skaper enkle, spennende og humoristiske forestillinger som kan passe for både store og små.

Pris:
Barn: 50kr
Voksne: 100kr
Famile: (2+2) 250kr

Forestillingen spilles hver dag klokken 14, og varer om lag en times tid.

Sjekk ut Pianostredet på Facebook!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer