Dronninga av kjærlighetssorg

Det var så godt som utsolgt i Brygga Kultursal søndag kveld. Publikum var klar for en kveld med sterke og stemningsfulle låter om kjærligheten og livet. Ut i fra den avsluttende applausen å dømme kan vi trygt fastslå at Melissa Horn innfridde forventningene!

Før konserten med Melissa Horn startet bød kvelden på en aldri så liten overraskelse for de fleste. Martin Gundersen, daglig leder i kultursalen, sa for en tid siden at flere av høstens store konserter har en oppvarmingsartist før hovedartisten eller bandet går på scenen. I kveld fikk publikum stifte nærmere bekjentskap med Moa Lignell som har turnert sammen med Melissa Horn i noen måneder.
Moa kom på tredje plass i Idol i Sverige i 2011, og har etablert en solokarriere etter TV-programmet. På scenen var hun sjarmerende der hun i all enkelhet sto med gitaren sin. Hun har gitt ut to album og det siste ,”Ladies’ man”, fortalte hun om bakgrunnen for.

– Tittelsporet er låta jeg har skrevet til min fine pappa. Han ble veldig syk for noen år siden og for to år siden døde han. Denne sangen er min hyllest til han.

Etter en snau halvtimes tid takket Moa for seg etter fire sanger og publikum var varmet opp. Melissa Horn var i Halden for noen år siden også, men da var formatet på konserten helt annerledes. Det var en stå-konsert med mange pratesyke publikummere som fikk prege opplevelsen. Denne gangen kunne man slippe en knappenål i gulvet og høre det.
Hun åpnet med å forklare at kvelden kom til å by på noen nye og flest gamle låter. Det medførte spontan applaus og stemningen var dermed satt.
”Jag har gjort det igen” fra plata ”Jag går nu” som hun slapp i 2015 fikk åpne kvelden. Derfra trillet de kjente låtene ut som perler på en snor. Da de spilte en av de mest kjente låtene hennes, ”Lät du henne komma närmre” så vi virkelig at Melissa Horn har utviklet seg som live-artist. Hun har tidligere vært litt stram og anonym, men i kveld lå følelsene tykt utenpå.

img_2505

Hele våren og stort sett hele sommeren har de vært på turné. Underveis i konserten var det en følelsesladet Melissa Horn som fortalte at konserten i Halden i kveld ble den siste på denne turneen.
– Dette er vår siste kveld med gjengen så nå nyter vi!

Låtene hennes handler i all hovedsak om kjærlighet, kjærlighetssorg, brutte løfter, forventninger, livets mysterier og vennskap. Men noen ganger skriver hun også om helt vanlige ting, som ”En helt vanlig dag”.
– Det var en veldig deilig låt å skrive, selv om det kanskje ikke høres sånn ut. Jeg ble så gira når jeg var ferdig med den at jeg ringte mine foreldre midt i natten for at de måtte høre på den. Mamma syns den var kul. Pappa ble veldig urolig for meg – igjen…

Det er ingen tvil om at samarbeidet mellom Melissa Horn og Moa har fungert særdeles godt. Da låten ”Där går mitt liv” ble annonsert fikk publikum høre mer om låten de har skrevet sammen og om Melissas tro på evig kjærlighet.
– Jeg tror at når man har elsket noen så vil det alltid ligge noe der. Da kan det være vanskelig når den andre har gått videre og startet sitt liv med en annen.

img_2526

Etter drøye halvannen time ble det en sterk avslutning på den planlagte delen av konserten. Låta ”Jag gör aldrig om det här” ble fremført med både tyngde og trøkk, og det må sies at orgelmusikken gjør den veldig spesiell.

Som seg hør og bør ble de naturlig nok klappet inn på scenen til ekstranummer.
En av publikummerne ropte ut et ønske før konserten var slutt og Melissa Horn trengte noen minutters tenkepause før hun tok Kungsholmens Hamn på strak arm akustisk.
Den låta gjorde inntrykk på mange under minneseremonien etter 22.juli for fem år siden der hun opptrådte live.

Konserten ble avsluttet med en av hennes mest kjente låter, ”Falla fritt” før et følelsesladet band takket for seg.

En konsert med Melissa Horn er ikke å anbefale for de som er i usikre parforhold, for tvilerne til livet eller de som bryr seg døyten om livet eller kjærligheten.
For de fleste andre byr en konsert som det haldenserne fikk oppleve i kveld på en berg- og dalbane i følelsesregistret fra det sarte lunefulle til det sterke, bestemte og kjærlighetsfulle.

Daglig leder i kultursalen var naturligvis strålende fornøyd med kvelden.
– Det ble en storslått søndagskveld der et band og to unike kvinner briljerte på hver sin måte. En opplagt pakkeløsning som passer svært godt til hverandre. Sarte og lavmælte stemmer med kraftige tekster om hverdagens alle sider, sier en begeistret Martin Gundersen etter konserten.
– Et musestille og lydhørt publikum som fikk overvære to konserter og en turnéavslutning som hadde alt. Melissa strålte fra scenen og jeg syns stemningen ble perfekt understreket med flott sceneproduksjon.

Han hadde en prat med bandet etter konserten og de fortalte at de var veldig fornøyde med kvelden.
– De vil gjerne takke publikum for en flott stemning. Og de vil gjerne komme tilbake!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer