Doug Seegers til Bryggerhuset

Siden den magiske vinterkvelden i 2014 da Doug Seegers var med i Jills veranda har hans liv forandret seg fullstendig. Fra å spille på gatene i Nashville, er han nå en stor stjerne i Sverige.

Hans debutalbum solgte til platina. Han har gjort nærmere 200 konserter, og alle har vært så godt som utsolgt. Allsang på Skansen, Bingolotto, Sommarkrysset og Moræus etc. er noen av TV-showene som han har deltatt i. Alt dette er historie nå, men Doug Seegers suksesshistorie fortsetter, om enn i en annen drakt. Kanskje er ikke det andre kapittelet like spektakulært som det første, men ikke mindre bemerkelsesverdig og fantastisk.

Doug Seegers nye album «Walking On the Edge of the World» viser tydelig at han ikke er en døgnflue, men en fullverdig artist og låtskriver. Ni av de tolv sporene på «Walking On the Edge of the World» er hans egne sanger, og standarden på låtskrivingen er nesten latterlig høy.

Hør for eksempel tittelsporet «Walking On the Edge of the World», rockeren «Before The Crash» eller den vakre balladen «Give It Away». Låtskriving og artisteri på høyt nivå!

De tre coverene som Doug Seegers har valgt å tolke, vitner om særdeles god smak: ”Far Side Banks Of Jordan” er en countrygospel som tidligere er spilt inn av Carter Family, Johnny Cash & June Carter Cash. Her får vi den i en vakker duett med Emmylou Harris. «If I were You» er en klassisk countrylåt skrevet av Jim Lauderdale, fremført i duett med Buddy Miller. «Don´t Laugh At Me » er skrevet av Mark Wills, og har lenge vært en stor publikumsfavoritt på Doug Seegers konserter.

I sine sanger synger Doug om virkeligheten han levde og fortsatt til en viss grad lever i. For selv om han ikke var på noen måte er fattig lenger, lever han likevel et enkelt liv og holder kontakten med sine gamle venner. Doug synger om en ex-kjæreste i «Before The Crash», avhengigigheten i «Zombie», og rekker ut en hjelpende hånd til medmennesker i «Give It All Away». Tekstene er ikke nødvendigvis selvbiografiske, men forteller ofte om folk på sida av samfunnet.. Med empati og kjærlighet, men uten sentimentalitet og moralisme. Om mennesker på godt og vondt.

«Walking On the Edge of the World» er akkurat som debutalbumet «Going Down To The River» spilt inn i Nashville og produsert av Will Kimbrough. Doug er backet av noen av de beste musikerne Nashville har å tilby, blant annet Al Perkins, Phil Madeira, Chris Donohue, Bryan Owings, Buddy Miller og Elizabeth Cook.

Historien om Doug Seegers har blitt fortalt mange ganger. En askepotthistorie med alle de klassiske ingrediensene. Hadde historien om uteliggeren fra Nashville som ble en stor stjerne i Sverige blitt fortalt i en Hollywood-film, hadde den blitt beskrevet som overdrevet og ikke troverdig. Men i tilfellet med Doug Seegers kan vi uten tvil si at virkeligheten overgår diktningen.

Konserten er fredag 29.juli kl. 22 på Bryggerhuset.

Artikkelen er betalt av Bryggerhuset.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer