– Det er mange barn som gleder seg

Den amerikanske tradisjonen Halloween har inntatt Norge for flere år siden og i Halden inviteres barna til en alternativ feiring med HalloVenn Halden.

Konseptet Halloween er en flere hundre år gammel tradisjon med røtter fra norrøn tradisjon. For drøye hundre år siden moderniserte man feiringen i USA og det var ikke lenger bare fokus på at det skulle være en overgangsfest mellom sommer og vinter. I stedet har det de senere årene blitt en utkledningstradisjon av de sjeldne og den tradisjonen har også fått fotfeste i Norge.  Man kler seg gjerne ut som djevler, hekser og med dødningsskaller i kombinasjon med at det tigges godteri hos fremmede folk.

Det fokuset ønsket HalloVenn Halden å gjøre noe med.  For noen år siden startet de opp med å invitere barn til en annerledes Halloween-feiring i Remmenhallen.
– Det er Felleskomiteen for Halden og Tistedal der alle kirker og menigheter i Halden er med som arrangerer HalloVenn. Arrangementet er åpent for alle barn i alderen 3 til 12 år med foreldre. Vi det er mange barn som gleder seg, forteller Bjørn Olsen.

Årets HalloVenn blir 31.oktober kl. 18 og de regner med at det kommer hundrevis av unger.
– Arrangementet har blitt kjempepopulært og det er vi selvfølgelig glade for. På HalloVenn har vi mange forskjellige aktiviteter, forklarer han og nevner blant annet rodeo, skyting med luftpistol, muffinspynting, hoppeslott og bruskasseklatring.
– I tillegg kommer ”Flere farger” for å underholde!

Billetter kan kjøpes hos Ringo på Tista Senter.
I billetten inngår ifølge arrangøren ”masse snop”, popcorn og drikke til barna og kaffe/kake til de voksne. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer