Death by Unga Bunga og Hajk til Festival Ø

Hele Østfolds musikkfestival går for fjerde gang av stabelen 28.-29. april. Sarpsborg Scene blir til festivalarena og nå er de to første navna på plakaten klare.
Foto: Death by Unga Bunga 

Som tatt rett ut av eventyrene ble Death by Unga Bunga samlet under en audition i garasjen til vokalist Sebastian Ulstad Olsen, våren 2007. Mossingene har kommet en lang vei siden den gang, og har spredt sin energiske miks av garage, psykedelia og powerpop til et stadig større publikum over hele den vestlige verden.

Med fire album under beltet legger de nå ut på en måneds lang headliner-turne i USA hvor de skal reise kyst til kyst, før de i april kommer til Østfold og Festival Ø!

Å se bandet live er noe man sent glemmer, en opplevelse som best beskrives som å bli truffet av en rock n´ roll-tornado midt i trynet. Så her er det bare å varme opp rockefoten og se frem mot tidenes konsertopplevelse på Sarpsborg Scene 28.-29. april.

– Vi har lenge gledet oss til å kunne annonsere de første artistene til årets festival, og endelig er det klart! Vi er utrolig stolte over første slipp, og det er ikke til å legge skjul på at vi allerede kan debutalbumet til Hajk utenat, og at Death by Unga Bunga har gått på repeat her i lang tid., sier Festivalsjef Emilie Slangsvold.

Med den vaskeekte Kråkerøygutten Preben Sælid Andersen i spissen, serverer Hajk en ypperlig miks av indie og kommersiell pop, med knallsterke melodier som fester seg på hjernen og blir værende som en forkjølelse som aldri helt forsvinner. Deres første singel ”Common Sense” fikk umiddelbar radiolisting, og de er et av de nye bandene det hviler størst forventninger til i 2017, fra hele Norges musikkbransje.

De har allerede fått sine første drypp av internasjonal oppmerksomhet fra blant annet Noisey og Stereogum i USA, og Indie Shuffle i England. Og 10. februar slapp de endelig sitt selvtitulerte debutalbum, som har høstet både femmere og seksere fra norske anmeldere.

– Med opptredener på Slottsfjellfestivalen, Øyafestivalen og By:Larm bak seg, kan vi skrive under på at du vil høre veldig mye mer om Hajk fremover, og at konserten på Festival Ø vil spre glede og kjærlighet til hele Østfold-publikummet.

HAJK - Bilde
Foto: Hajk

Festival Ø har som hovedmål å vise frem østfoldartister, og ønsker å etablere festivalen som den beste arenaen i fylket for lokale musikere, eller musikere med lokal tilknytning. Her skapte vi en møteplass for alle i fjor, i en fin harmoni av etablerte og uetablerte artister, og ønsker å fortsette med dette. Og vi ønsker å samle fylkets utøvere og bransje til et felles miljø med et ønske om å løfte hverandre frem, og bidra til kulturtilbudet ved å tilby østfoldinger kortreiste musikalske opplevelser.

Pressemelding fra Festival Ø. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer