Dans i fire dimensjoner

Søndag 2. september blir det dans på høyt nivå i Brygga kultursal. Ti profesjonelle dansere, nitten unge dansere fra Østfold og fire koreografer viser Dans i 4 dimensjoner.

Dansekunst i Østfoldhar i samarbeid med Østfoldkulturutviklingog Østfold dansekompani for ungdom gått sammen om forestillingen Dans i 4 dimensjoner.

– Vi hadde et ønske om å gjøre en forestilling med Østfold dansekompani for ungdom, sier daglig leder i Dansekunst i Østfold, Helene Maria Bakker.

Utdrag
Østfold dansekompani for ungdom fremfører et utdrag av Jo Strømgrens A dance tribute to the art of football. Verket innstuderes av Sverre Magnus Heidenberg fra Halden. 

Sverre Magnus Heidenberg har bakgrunn som danser i Jo Strømgren Kompani. Han spurte Jo Strømgren om tillatelse til å sette opp verket med Østfold dansekompani for ungdom. 

«Det er greit, men lær det skikkelig», var svaret fra Jo Strømgren.

Audition

De profesjonelle danserne er valgt ut etter en audition for Dans i 4 dimensjoner tidligere i vår.

– Vi fikk nesten 100 henvendelser fra dansere fra hele landet og Sverige. Det er sjelden det er audition for danseforestillinger. 10 dansere fikk plass, forteller Helene Maria Bakker.

 

Ulike

Tittelen Dans i 4 dimensjoner peker på flere assosiasjoner.

– De fire koreografene viser fire ulike dansestiler og fire forskjellige uttrykk, forteller Helene Maria Bakker.

Urpremiere

Koreograf Camilla Tellefsen  fra Sarpsborg, presenterer Togetherness, en urban og innovativ utforskning av balansen mellom «vi og jeg», «meg og deg» og «oss og dere». 

– Dette er urpremiere på dette verket, laget for denne forestillingen, forteller Helene Maria Bakker.

Koreograf Siv Stormo-Gaustads Communicare, som betyr «gjøre felles» er også en urpremiere og laget for Dans i 4 dimensjoner.

Kroppene våre
Sigurd Christian Dahle Utberg har koreografert TV taught me how to feel. Verket omhandler opphavet til våre holdninger, verdier, forventninger og referanser i en tid der informasjon griper helt inn i kroppene våre. 

– Det var Sigurds ide om å gjøre noe i Østfold som satte i gang denne forestillingen, sier Helene Maria Bakker.

Alle foto: Line Martinsen

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer