Blåseensemblet hyller Bernstein

I anledning Leonard Bernsteins 100-årsmarkering inviterer vi stolt til Nils Landgrens vakre hyllestkonsert “Some Other Time” med den svenske jazzsangerinnen Viktoria Tolstoy – i Brygga Kultursal1. september kl. 19.00.

– Jeg har alltid vært fan av Bernstein, sier Nils Landgren. Som musiker, dirigent, komponist og rett og slett som person. Hans musikk er unik og måten han skrev på er så karakteristisk, emosjonell og alltid så menneskelig.

Konserten skildrer hele Bernsteins eventyrlige karriere, fra hans første musikal On the town (1944) som ble legendarisk i det den ble filmatisert med Gene Kelly og Frank Sinatra. Some other time stråler i sin tvetydighet; både nostalgisk og futuristisk i sin form. Vidunderlige A quiet girl –  uforklarlig glemt i en årrekke – har fått nye klangfarger ala Landgren, i likhet med A simple song fra Bersteins ablum «Mass» (1971). Sentralt står selvsagt høydepunktene fra «West Side Story», fra overtyren America via Maria og Cool  til udødelige Somewhere.

Plateprosjektet Some Other Time skulle vise seg å bli det mest komplekse trombonist Nils Landgren noen sinne skulle gjøre. Av mange er det også hyllet som et av hans absolutte karrieremessige høydepunkt. Den varme hyllesten krevde en rekke rekognoseringsturer til New York, i jakten på det rette orkesteret, den rette arrangøren og vokalisten som ville gi hyllesten ”the autentic New York vibe”; hvilket ble mesterlig besørget av arrangør Vince Mendoza, Bochumer Symphoniker, Janis Siegel og Nils Landgren selv.

Den autentiske skandinaviske viben har han imidlertid funnet i Det Norske Blåseensemble og jazzsangerinnen Viktoria Tolstoy. Sistnevnte har flere ganger toppet de svenske listene med sin musikk og har samarbeidet med Nils Landgren i en årrekke – blant annet om flere CD-utgivelser.

Medvirkende:

Det Norske Blåseensemble
Nils Landgren – leder/trombone/vokal
Viktoria Tolstoy –  vokal

Tekst: Det Norske Blåseensemble

Forsidefoto: ACT Music

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer