-Cathrine er en rå frontkvinne

 Lørdag 3. mars spiller den norsksvenske duoen Indigorado på Herregårdskaféen.

I 2012 begynte Cathrine Witzøe å lete etter en medmusiker som kunne spille med henne på Kongsberg Jazzfestival, som hun allerede var booket til. Hun søkte på nettet og fant Ola Borglin.

-Vi bodde begge i Oslo, forteller Ola, og bestemte oss for å treffes på en café. Vi fant fort ut av det var like greit å prøve å jamme sammen for å se om vi hadde musikalsk kjemi. Noen få timer etterpå hadde vi plutselig skrevet sangen Say No More, som vi faktisk slapp nå i februar. Så begynte et par hektiske måneder da vi skrev ti nye sanger sammen, samtidig som vi lette etter flere medmusikere.

Indigorado reiste på turné til England og Spania før de hadde sluppet så mye som en singel. De ønsket seg erfaring fra spilleliv og bookingarbeid. Først i 2015 spilte bandet inn to singler i studio: Please og After Life.

Please og After Life fikk god kritikk av et magasin i India – av alle steder, forteller Ola, men vi fikk også gode kritikker av den fine lokalavisen i min svenske hjemby Borlänge.

I 2017 kom singelen Old Man. Her fikk Indigorado hjelp av Kenneth Åkerland Berg til lage musikkvideo. Låta er en fortelling som reiser spørsmålet hvem man er hvis man mister alt og den man elsker. Musikkvideoen fikk oppmerksomhet på filmfestivaler verden over.

Indigorado har lekt med mange ulike sjangre siden oppstarten, men føler de nå har landet i en indiefolk, singer/songwriter/world-kategori. Det musikalske uttrykket varierer med mengde medmusikanter på scenen.

-Det kan fort bli folkrock med fullt band, forteller Ola, og mer jazzete visepop når vi bare er to med kassegitar og vokal.

Indigorado har blitt sammenlignet med alt fra Emmylou Harris til Eva Cassidy, Mark Kozelek Bright og Nick Drake. Men bandet synes det er vanskelig å skulle sammenligne seg med andre. De står på egne bein. Men hva inspirerer og influerer bandet?

-Vi har en taus enighet mellom oss om hva vi mener er god musikk, forteller Ola, vi føler hvilke sanger som når hjerteroten og rockefoten. Vi er veldig glade i Fleetwood Mac, Barnaby Bright og Maya Johanna, for å nevne noen. Personlig lytter jeg til mye forskjellig musikk, mens Cathrine ikke hører på så mye musikk egentlig.

Bandet har aldri spilt i Halden før. For anledningen har de med seg Erwin Osterhoff på keyboard og gitar.

-Det deilige lydlandskapet vi lager til vanlig blir litt råere og mer variert med ham, sier Ola.

Ola skryter av Cathrine, og håper mange haldensere tar turen for å få med seg Indigorado når de spiller på Herregårdskaféen den første helgen i mars.

-Cathrine er en vokalist og låtskriver i verdensklasse, sier Ola, hun er en helt rå frontkvinne som trakterer både munnspill og elektrisk orgel. Hvem vil vel ikke få med seg det?

Indigorado altså dere, på Herregårdskaféen lørdag 3. mars! Billetter (200,-) bestiller du på ack@halden.net eller på telefon 92600712.

Sjekk ut Indigorados siste låt Say No More, den ble sluppet fredag forrige uke:

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer