Guttane fra Gutteskolen; se her!

Torsdag 1. mars arrangerer Reidar Nordsjø og Kai Andersen Husker du- kveld for tidligere lærere og elever ved Halden gutteskole på Frivilligsentralen.  

-Når kanonene dundrer på Fredriksten festning til ære for kongens bursdag 21. februar, ser jeg på det også som en æres-salutt også for meg, forteller Reidar Nordsjø. Da fyller jeg nemlig 70 år. I løpet av dette året gir jeg ut min tredje bok som baserer seg på Haldenminner. Denne gang vil utgivelsen være i samarbeide med Kai ”Popkjellern” Andersen. Kai har skaffet til veie et stort bildearkiv fra Halden gutteskole. Jeg skriver, mens Kai tar seg av det omfattende reproarbeidet. Tittelen på boka vil bli: ”Vi – guttane fra Gutteskolen”.

Reidar ønsker seg nå flere anekdoter og minner til boken sin. Neste uke arrangerer han derfor en Husker du-kveld på Frivilligsentralen for tidligere lærere og elever ved Halden gutteskole, i håp om å samle inn flere historier han kan benytte i boken.

-Dette blir en kveld med minner og artige historier, sier Reidar.  Vi håper derfor at mange tidligere elever og lærere dukker opp. Meningen er at de fremmøtte også bidrar med fortellinger og egne opplevelser fra skoletida. Er bidragene gode nok så får de plass i boka. Vi håper at mange har noen historier fra skoletida med seg eller bilder med navngitte personer.

I tillegg til mimring fra gutteskoledagene byr Reidar og Kai på underholdning:

-Jeg leser noe fra påbegynt stoff, sier Reidar, mens Dina og Ove Billington synger og spiller låter fra 1950-60 tallet. Kai er tryllekunstner og har overraskelser på lager.

Det vil være åpen kafé på Frivilligsentralen denne kvelden, og inngang er gratis.

Reidar O. Nordsjø og Kai Andersen håper å få guttane fra gutteskolen til å huske neste torsdag.

Halden gutteskole ble grunnlagt i 1881. Den siste rene gutteklassen gikk ut fra skolen så sent som i 1970. Dette gjør Halden gutteskole unik, ingen andre barneskoler i Nord-Europa opererte med rene gutteklasser så lenge.

Reidar var utflyttet haldenser, men flyttet tilbake til byen da han fikk jobben som sentrumsleder i Halden. Historieinteressen vokste etter at han returnerte til byen. Reidar er for tiden guide på festningen, og har skrevet to bøker om oppveksten i Halden på femti- og sekstitallet.

-Når jeg nå er i gang med min tredje bok så er jeg mer en historiesamler, forteller Reidar.  Jeg plukker opp fortellinger og bilder fra tidligere elever og lærere eller fra andre med relasjoner til noen som har en fortid fra Halden gutteskole.

«Husker du»-kveld for tidligere lærere og elever ved Halden gutteskole går av stabelen torsdag 1. mars klokken 19. i Halden Frivilligsentrals lokaler i Violgata 14.

 

Kommentarer

kommentarer