Bytter ut vin med fruktmost

Til tross for skjenkestopp holder Curtisen åpent fredag og lørdag de nærmeste ukene. Sebastian Engh og teamet hans har hentet frem sine beste alkoholfrie drikkevarer, og byr på gourmetmat med fruktmost og saft attåt.

Erna befalte skjenkestopp over hele landet i nyttårshelgen, og mange restauranter valgte å stenge dørene som følge av forbudet. For Sebastian Engh er det viktig å holde Curtisen åpen noen dager i uka. I samråd med styret besluttet han at Curtisen skal holde åpent fredager og lørdager fremover.

– Vi ønsker jo ikke å stenge restauranten helt, forteller Sebastian, men samtidig skal vi ivareta både gjester og personale med tanke på smittevern. Det skal være trygt å komme hit og spise, men jeg må også tenke på laget mitt og sørge for at de er trygge. Det er en hårfin balansegang. Men jeg er en optimist, og forsøker å se løsninger i stedet for problemer. Man blir kreativ av å møte utfordringer!

På Curtisen går mat og drikke hånd i hånd. Det betyr imidlertid ikke at man  drikke alkohol til maten.

–Vi har alltid jobbet hardt for å lage alkoholfrie pakker til gjestene våre, forteller Sebastian. Man skal ikke få en mindre god matopplevelse bare fordi man ikke nyter alkohol til maten. Kanskje dette kan bli starten på en ny trend? Vi håper at vi kan bidra til at folk blir mer nysgjerrige på spise mat på dette nivået med alkoholfri drikke til.

På Curtisen har de fjorten ulike fruktmoster og safter på menyen, alle fra presset fra duggfrisk Østfoldfrukt naturligvis. Kortreist er best, synes Sebastian.

Sommelier på Curtisen Øystein Lundsveen smaker på det alkoholfrie utvalget i restauranten. Foto: Curtisen.

– Denne fruktmosten her har en utrolig fin friskhet, sier Sebastian og trekker frem en eplemost fra Askim frukt- og bærpresseri, den er laget på sommerepler fra Askim og vant prisen for Norges beste fruktmost for to år siden. Den er frisk og rik på smak, og er et veldig godt alternativ til eike-chardonnay. Det er spennende å pønske ut hva slags drikke man kan bruke til de ulike rettene, man gjør jo de samme vurderingene som man gjør med vin. Fruktmost og saft med lav syre passer med en matrett som er nøytral, og så videre. Mat og drikke må være i samme vektklasse, det skal være god balanse.

Da Norge stengte i mars fant Sebastian utløp for energi og skaperglede ved å tilby gratis matkurs for barn og ungdom på dagtid, og vinsmakingskurs med sommelier på Curtisen Øystein Lundsveen på fredagskveldene. De digitale kursene ble en stor suksess.

– Det var en utrolig hektisk periode, ler Sebastian. Det var moro, men jeg løp jo som en strikk. Men det å få dele matgleden min med andre, og kanskje inspirere til mer matglede i hverdagen er viktig for meg. Dessuten går jeg på veggen hvis jeg ikke får jobbe, ha ha. Da blir jeg gal.

 

Her finner du Curtisen på Facebook. 

Her finner du Curtisens nettside. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer