BobFest på Bryggerhuset

Bob Dylan fyller 76 år i mai. Bob-DJ Tom Skjeklesæther og The Salmon Smokers med gjester skal markere musikkikonets fødselsdag med Bob-prat og konsert på Bryggerhuset lørdag 27. mai.

Årlig Bob-feiring
I fjor var det storstilte markeringer verden over da verdensartist og ikon Bob Dylan fylte 75. I Halden nøyer man seg imidlertid ikke med å markere kun de runde årstallene for bautaen Dylan, her skal artisteriet feires årlig! Som før legges den haldenske Bob-hyllesten tidsmessig nært til Dylans fødselsdag, 24. mai.

Sanger fra hele karrieren
På spørsmål om hvilke låter som skal spilles på BobFest på Bryggerhuset lørdag blir Bob-DJ og blodfan Tom Skjeklesæther taus.
– The Salmon Smokers og gjester holder kortene test til brystet når det gjelder sangutvalget, melder Skjeklesæther. Det eneste lørdagens Bob-DJ vil si om repertoaret er at det blir god spredning med tanke på epoker og hits.
– Det blir sanger fra hele hans 55 år lange karriere, med en fin fordeling mellom kjente sanger, hits, og mer obskure sanger.   

Før The Salmon Smokers setter i gang på lørdag får publikummet på Bryggerhuset overvære en Bob-samtale mellom Skjeklesæther og en ikke ennå navngitt Dylanekspert.

Århundrets viktigste artist
Skjeklesæther har som mange haldensere vet et spesielt forhold til Bob Dylan. Helt siden han kjøpte sin første Dylan-plate på begynnelsen av 70-tallet har han hatt et nært forhold til ikonet Dylan.
– Jeg har sett ham live rundt 15 ganger og mener at han er det siste århundrets viktigste artist, sanger og låtskriver, forteller Skjeklesæther.

På sin plass med litteraturpris
Det ble rabalder i de kulturelle kretser da Bob Dylan ble tildelt Nobels litteraturpris høsten 2016. En opphetet debatt rundt hva som kan regnes som litteratur fulgte.  Skjeklesæther har imidlertid ingen problemer med at musikeren Dylan blir tildelt en pris som hovedsakelig er forbeholdt prosaforfattere, dramatikere og poeter. 
– Helt på sin plass, sier Skjeklesæther, den første litteraturen vi kjenner til var skrevet og fremført som sanger, på vers. Dylans tekster er stinne av formuleringer som har tilført språket vårt avgjørende elementer. 

 Skjeklesæther mener Dylans låtskriveri og formidling fortjener litterær oppmerksomhet.
– Hans påvirkning på litteraturen og sangskriverkunsten de siste femti årene er massiv, sier han videre.

Velvalgte og hemmelige gjester
”Verdens beste Band gjennom tidene” og vedtatte Dylan-fans The Salmon Smokers er en selvfølgelig komponent når det skal lages BobFest i Halden. Kjent som Dylan-fan er også Hege Brynhildsen, hun blir også å se på Bryggerhuset-scenen sammen med The Smokers på lørdag.

– Hvorfor bør folk ta turen på Bobfest på Bryggerhuset lørdag?
– The Salmon Smokers er som kjent «Verdens Beste Band gjennom tidene», for en måned siden var de backingband for over tjue artister som hyllet Leonard Cohen i Oslo Spektrum, foran fem tusen publikummere. Noen har hevdet at The Salmon Smokers rett og slett er «Norges backingband». På lørdag har de med sett velvalgte gjester, Hege Brynildsen og noen som forblir hemmelige frem til lørdagen. 

Dylans siste album ”Triplicate” utloddes på billetten på Bryggerhuset lørdag. 

Kommentarer

kommentarer