– Bli med til jettegrytene

5. februar er den nasjonale Kom deg ut-dagen. I Halden inviterer Barnas Turlag Tistedal/Halden deg til en tur der du kan utforske jettegrytene i Ertemarka.
Foto: Vegard Svanberg

Barnas Turlag arrangerer flere turer i løpet av året og årets første tur er åpen for alle små og store.
– De siste årene har snøen smeltet bort for oss i forkant av dette arrangementet, så i år har vi isteden planlagt en tur til fots. På Kom deg ut-dagen 5. februar går vi til jettegrytene i Ertemarka, forteller Eileen Lindh Hansen som er leder av Barnas Turlag i Tistedal/Halden.
– Vi har felles oppmøte på parkeringsplassen ved skianlegget og går samlet derfra. Turen går på grusvei frem til rasteplassen hvor vi tenner opp bål. Turen passer for alle, også for de som har med vogn. Fra rasteplassen er det ikke mange meterne på sti inn i skogen for å se nærmere på jettegrytene. Det blir natursti med spørsmål for barna på veien inn, og vi trekker en liten premie blant de av barna som deltar på naturstien.

Det er omtrent 1,5 kilometer å gå hver vei. Eileen anbefaler å ha på gode sko og hvis man har ekstra plass i sekken oppfordrer hun folk til å ta med seg en vedkubbe eller to til bålet.
– Ta gjerne med grillmat!

TFL og Barnas Turlag Tistedalen er turistforeningens lokallag i Halden. Barnas Turlag er et lavterskeltilbud for barnefamilier som ønsker å treffe andre barnefamilier på tur. Det koster 130,- i året å være medlem for barn opp til 12 år.

Les mer om turen her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer