BKB-kick off på Kulturhuset

Lørdag var det duka for en finfin BomKræsjBang-kick off på Kulturhuset! Med matinékonserten fra musikkelevene er festivalen offisielt sparket i gang!

De har øvd og forberedt seg i flere måneder nå, elevene på musikk og drama på Porsnes. BomKræsjBang er vårens høydepunkt for linja, da skal de flinke elevene vise fram hva de har jobba med siden i høst. For dramaelevene betyr det å øve inn og sette opp produksjoner på BlackBox og Halden bibliotek, og for musikkelevene betyr det å øve inn og fremføre tre konserter: én på Kulturhuset, og to på F-blokka på Porsnes.

Rock- og popkonserten på eget hus gikk av stabelen fredag kveld, og lørdag kunne elevene ønske velkommen til en akustisk konsert på Kulturhuset.

Elise Christine Kristensen og Lucas Dahl Hansen fremfører «Billig Lykke» av Tourettes. Foto: Johannes Granseth

De er ikke så himla mange elever på musikklinja på Porsnes, men de klarte å by på en variert og fin matinékonsert allikevel. Syngende og spillende konferansier for dagen, Ravn Jacob Høvik, holdt så fint i den røde tråden.

Konferansier Ravn spiller med Birk Ilias Sandmo og Aleksander Økern-Klevmo. Foto: Johannes Granseth
Ravn fremførte flere låter alene også. Ravn bød også på egenskrevet materiale! Foto: Johannes Granseth

Folka fra musikklinja fremførte alt fra Grieg til Jokke & Valentinerne, og vekslet sømløst mellom klassisk og rock.

Aleksander spiller Grieg på matiné på Kulturhuset. Foto: Johannes Granseth

Dramaelevene fikk også lov til å vise seg litt frem denne lørdagsettermiddagen på Kulturhuset. Førsteklassing Liva-Bethina Romsø Lindquist kom for å fortelle om barneforestillingen Er det bjørn?, som settes opp på Halden bibliotek under BKB. Inviterte barnehager får komme for å se forestillingen denne og neste uke, i tillegg til at elevene hadde en åpen forestilling på biblioteket lørdag.

Liva-Bethina Romsø Lindquist. Foto: Johannes Granseth

I tillegg var Hedvig Skogli Olsen og Mats Wibe innom for å fortelle om andre- og tredjeklassingenes oppsetning . Forestillingen spilles hele helgen i BlackBox, med siste forestilling søndag kveld klokken 18.

Mats  og Hedvig. Foto: Johannes Granseth

Det ble til og med plass til en felles bursdagssang for Mats’ mamma, Elin!

Alle synger for Elin! Foto: Johannes Granseth
Foto: Johannes Granseth
Foto: Johannes Granseth

Matinéen ble avslutta med en godt levert Kaizerslåt, etterfulgt av Jokke-klassikeren Verdiløse Menn, med Ravn, Birk og Aleksander. Kjempebra!

Verdiløse menn slår aldri feil! Foto: Johannes Granseth
Lucas! Foto: Johannes Granseth
Aleksander! Foto: Johannes Granseth
Elise! Foto: Johannes Granseth

Disse folka er så flinke! Flinke instrumentalister, flinke vokalister. Og snart kan du få høre dem spille igjen, hvis du vil. Neste konsert vil avholdes på F-blokka på Porsnes onsdag kveld, og da er det duka for akustiske perler fra musikkelevene. Konserten er gratis, men du bør løse ut billett på Tikkio.

Se hele programmet for BomKræsjBang her!

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer