Barnas Verdensdager trenger superhelter!

For andre året på rad skal Barnas Verdensdager arrangeres i Halden. Det skjer lørdag 31. august i Kulturkvartalet i Halden. I fjor kom det over 2000 mennesker til festivalen, det var dobbelt så mange som arrangørene hadde regnet med. I år stiller de med et større apparat, mer innhold og forhåpentligvis enda flere frivillige.

Festivalkomiteen er godt i gang med planleggingen. Jeg, Marte Beck, møter noen av dem på Halden Kulturskole tirsdag formiddag. Den kreative gjengen er i full gang med å planlegge festival, hvordan arenaen og verkstedene skal se ut og hvordan de med hjelp av dekor skal skape den rette stemningen.

-Vi trenger masse farger utbryter dekoransvarlig Ulla Sæbø fra lageret, der hun leter og graver i kasser fulle av tekstiler og vimpler og annen dekor som arrangørene har fått låne av Østfold Kulturutvikling.

Hvordan ligger dere an? spør jeg.

-Programmet er ferdig spikret, finansieringen er nesten i boks, men fortsatt trenger vi flere frivillige til å jobbe på festivalen, sier prosjektleder Dina Billington.

Store planer 

Barnas Verdensdager beskrives som en ambisiøs og miljøvennlig familiefestival som skal foregå midt i Kulturkvartalet i Halden. Og publikum kan glede seg, for denne dagen kommer Halden til å være kulturhovedstad for en dag, proppfull av morsomme opplevelser for hele familien, sier Daniel Sandvik entusiastisk.

-Håkon og jeg skal ha ansvaret for paraden og alt som skal skje i Folkets hus. Selv om festivalen er gratis å være med på er vi opptatt av at det ikke skal gå på bekostning av kvaliteten. Vårt mål er at alle barn og voksne denne dagen skal få oppleve profesjonell kunst og kultur, være med på morsomme aktiviteter, smake på mat fra alle verdens hjørner og rett og slett ha det kjempegøy sammen! sier Sandvik og får anerkjennende nikk av kompisen og makkeren Håkon Mørland.

Akkurat som under fjorårets festival vil det skje mye spennende for store og små i Kulturkvartalet i Halden. (Foto: Clifford James)

Miljøengasjement 

Arrangørene brenner for at innholdet på festivalen skal holde høy kvalitet, og at organiseringen og rammene rundt arrangementet skal være profesjonelt. Nytt av året er at de ønsker å ta barn enda mer på alvor og ha fokus på miljø.

-Da jeg var på arrangørkonferansen i Halden i fjor plukket jeg opp mange gode miljøtips smiler arenasjef Terje Høvik. Med hjelp fra Halden kommune skal vi legge til rette for resirkulering av søppel, tenke lokalt og kortreist og ha fokus på vegetarmat og benytte komposterbare produkter, legger han til.

Trenger flere frivillige superhelter 

Festivalprogrammet kan by på store opplevelser for hele familien. Alt fra kreative verksteder, mat, underholdning, eventyropplesning, bondegård, konserter, utstillinger og gratis kino for å nevne noe.

Det rikholdige programmet kan by på konserter og verksteder for alle aldersgrupper. (Foto: Clifford James)

-Men for å kunne gjennomføre Barnas Verdensdager trengs det en stor gjeng med frivillige med skikkelig dugnadsånd. Vi kaller dem superheltene våre, sier Dina Billington.

Lover god stemning 

Arrangørene trenger altså flere frivillige til store og små oppgaver, en av oppgavene kan være å slippe grupper inn og ut på forestillinger eller hjelpe barn i gang med en aktivitet. Det kan også være dekorering i forkant, servering på matmarkedet eller hjelp til nedrigg.

-Vi sørger selvfølgelig for at alle som kommer og hjelper til får morsomme oppgaver og en god innføring i hva de skal gjøre, sier Dina som kan love god stemning, hyggelig selskap, gratis t-skjorte, god mat og drikke og attest. Vi søker etter frivillige i alle aldre, spesielt ungdommer, sier Dina.

Ønsker du å bli frivillig? Send en mail til dina@fargespillostfold.no eller trykk på

Bli frivillig på Barnas Verdensdager

Forsidefotoet viser Håkon Mørland, Dina Billington, Ulla Sæbø, Terje Høvik og Daniel Sandvik. Foto: Marte Beck.

 

Kommentarer

kommentarer