Astronomies slipper plate

Lørdag 16. september slipper Halden-bandet Astronomies sin første fullengder! På Kulturnatt fredag kan du høre dem spille fra den nye skiva And All My Thoughts Come Hurtling Down på Vannvogna konsert- og kunsthall.

Astronomies ble stiftet av Magnus Kallar (på gitar) og Amalie Winther (på trommer) den 16. september 2016.

– Vi var en duo som spilte rar og støyete punk(ish) musikk, forteller Magnus Kallar. Vi har siden den gang for sju år siden fått med to medlemmer til; Isa-Lill Kampenes og Stanislaw Frey, og spiller nå litt mer melodisk, drømmende – men fortsatt litt støyete musikk.

Debutplata har blitt spilt inn på flere studioer, og over en lengre tidsperiode.

– Vi spilte faktisk inn trommene for lenge siden, men på grunn av en hard disk-crash i fjor sommer (ta back up av ting folkens) endte vi opp med å måtte gjøre det på nytt.

Sånn sjangermessig er Astronomies godt planta i Shoegaze-boksen.

– Shoegaze er en form av indie-rock som oppsto i Storbritannia og USA på 90-tallet. Vi drar masse inspirasjon fra band på den tiden, som My Bloody Valentine, Slowdive og Ride, men også moderne band som drar sjangeren videre – som Softcult, Whirr og Nothing.

En Astronomies-låt blir som regel til ved at en i bandet kommer på øving med en låtidé. Så legger musikerne sine personlige greier til.

– Amalie legger kanskje til et morsomt fill, og jeg er stor fan av å variere akkorder og melodier på gitar. Stas skrur på en ekstra delay-pedal for moro skyld, og her om dagen spilte Isa slap-bass på en låt for gøy. En håndfull av låtene vi spiller er så gamle som fra da vi først begynte å spille, og har gjennomgått store endringer fra den gangen.

Den 14. september har Astronomies release-fest i Bokcaféen på Chateu Neuf i Oslo.

– Der skal vi høre på albumet sammen med masse venner og andre bekjente og kose oss. Den 15. september spiller vi på Vannvogna i Halden under Kulturnatt. Det blir en slags release-gig!

Astronomies spiller på Vannvogna klokka 22.30.

Har du tenkt deg ut på Kulturnatt kanskje?

Ta en kikk på hele programmet for Kulturnatt her da vel!


 

 

 


Kommentarer

kommentarer