Argentinsk tangostjerne inntar Halden

I skrivende stund er den prisvinnende argentinske sangerinnen Mariana Mazú i Norge som del av en større europaturné. Med seg har hun den norske fiolinisten Karl Espegard og gitaristen Leo Andersen fra Buenos Aires. Fredag 21. april står Halden for tur, og det bys på lidenskapelig tango når trioen holder konsert på Vannvogna Konsert & Kunsthall.

Turneen har blitt realisert gjennom et samarbeid med Espegard, kjent for det norske publikummet gjennom det kritikerroste tangobandet El Muro Tango.

– Jeg møtte Karl i Buenos Aires gjennom felles venner. Det som gjorde mest inntrykk var hans dype bånd til tangoen og lidenskapen han formidler når han spiller fiolin. Jeg ble også imponert over hans tilknytning til argentinsk kultur og hans fascinasjon for Buenos Aires, forteller Mariana.

Vant argentinsk Grammy

I 2021 trådte Mazú inn i rampelyset i sitt hjemland da hun stakk av med prisen for både årets beste tangoalbum og beste tangoartist for debutalbumet «La bella indifferencia» i Argentinas svar påSpellemannprisen, Premios Gardel. Med sin søkende og fordomsfrie stil, representerer hun et friskt pust innen dagens tangomusikk. Våren 2022 ble hun og Andersen invitert til Norge av Espegard for å holde noen konserter. Responsen fra publikum over all forventning, og resulterte i planer om en større turné som trio i 2023.

– Jeg har i de siste årene vært heldig å kunne jobbe med fantastiske tangomusikere fra Argentina. Å reise på turné med Mariana og Leo er et stort privilegium, det oppstår en helt spesiell kjemi mellom oss som både høres og oppleves under konsertene, sier en entusiastisk Karl Espegard.

Begeistret for Norge

Frem til begynnelsen av juni holder trioen 25 konserter i 6 europeiske land, hvorav en god del av disse finner sted i Norge. Startskuddet gikk av i Sarpsborg Jazzklubben forrige lørdag.

– Under mitt første besøk ble jeg umiddelbart begeistret for Norge. Til å begynne med hadde jeg noen forutinntatte ideer om hvordan nordmenn var, litt seriøse og ikke så lette å kommunisere med. Men sannheten er at jeg føler meg veldig godt tatt imot, folk er åpne og imøtekommende, og uttrykker stor begeistring og glede for musikken vår. Hver konsert vi gjør får meg til å føle meg veldig takknemlig og stolt, avslutter sangerinnen.

Fredag 21. april har altså tangointeresserte en unik mulighet til å høre oppleve Mariana, Karl og Leo for første gang på Vannvogna Konsert & Kunsthall. Etter konserten kan man danse natten inn med medlemmer av Halden tangogruppe.

Konserten starter klokken 20.

Billetter finner du her!


 

Kommentarer

kommentarer