Pil og Bue på Aladdin scene

Rått, energisk, og atmosfærisk. Med sitt nye album “Special Agents” tikker Pil & Bue av alle boksene. Lørdag 22. april spiller de på Aladdin scene.

Etter enormt gode kritikker både fra fans og presse for deres foregående album “Forget the past, Let’s Worry About the Future” (2016) og “The World is a Rabbit Hole” (2021), leverer bandet i 2023 det albumet det hittil er høyest forventninger til.

“Special Agents” er ikke bare et album til fansen, det er et album for fansen, og til ære for alle menneskene der ute som i det stille gjør verden til et litt bedre sted for de rundt seg. Slik er “Special Agents” et særlig betydningsfullt album for bandet, dedikert til alle hverdagsheltene der ute.

Pil & Bue kommenterer:

“Vi ønsker å anerkjenne mennesker som inkluderer og tar vare på folk rundt seg. Vi er der ute i verden og drøfter det vi ser, men vi går også inn i dypet av oss selv i søken etter mening. Så det er en filosoferende plate i stor grad. Den handler om å løsrive seg litt, om å bli den man er. Inspirert av filosofer som Nietzsche og Kierkegaard, er målet er å føle frihet og lykke, om så bare i noen sekunder (av en låt).

Vi trenger mer godhet og rettferdighet i verden. Fortsatt. Og den tematikken kommer nok dessverre aldri å forlate tekstene våre. Kvalm av krig og profitt.”

Etter utgivelsen av bandets anerkjente tredje album “The World is a Rabbit Hole” (2021) vendte Pil & Bue tilbake til Cederberg Studios i Kristiansand for å spille inn Special Agents.

Her kunne de jobbe med folk de stolte på i kjente omgivelser. Denne tryggheten og tilliten har uten tvil satt sitt preg på albumet, og den soniske varmen og ærligheten som synes å sive ut av hver eneste låt.

Christer André Cederberg som stod for mix og var co-produsent kommenterer;
 Denne plata har alt. Rå energi, ren musikkglede, sinne, sorg, humor og håp.
Den er knallhard, punka, dynamisk, nydelig, melankolsk, vakker og eksperimentell.
Hva mer kan man be om?”

FFO: Mew, Deftones, Metallica, The Mars Volta, QOTSA,

OM PIL & BUE

Med subtile, men uttalte referanser til artister som Placebo, Deftones, Sigur Rós, Metallica og Mars Volta, leverer Pil & Bue «Hard, dyster og herlig musikk…» (Metal Hammer NO). Bandets rå og melodiske musikk ble raskt lagt merk til av Hollywood-regissøren Tommy Wirkola som inkluderte Pil & Bue-singelen «You Win Again» i sin nå kultstatusfilm «Død Snø: Red vs. Dead» som hadde premiere på Sundance Filmfestival i Januar 2014.

Også, deres første single “Fire” fra deres andre album “Forget the Past, Let’s Worry About The Future” er omtalt I rulleteksten på Hollywood/Netflix blockbusteren “What Happened To Monday” (2017).

Pil & Bue slapp sitt kritikerroste tredje album The World is a Rabbit Hole i September 2021, et album som fikk strålende kritikker: 6/6 Scream Magazine (NO)5/5 Metal´art (FR)5/6 Norway Rock Magazine5  Altaposten7/10 Metalhammer UK og 11/15 fra betreutesproggen.de.

PIL & BUE er:

Petter Carlsen

Gøran Johansen

Dere kommer til Halden og spiller på Aladdin Scene  22.april , Hva kan publikum forvente seg? 

– Javisst! Det gleder vi oss til. De kan forvente seg en energisk og dynamisk konsert. Vi spiller låter fra alle platene, men fokuserer mest på de to nyeste (så klart). Vi har med oss legenden Kristoffer Delay Stad på lyd. Han er en perle.

Hva er deres forhold til Halden ?  Har dere spilt her før ?  Hvilke forventninger har dere denne gang?

– Vi spilte på Tons of Rock i Halden i 2016, helt opp på toppen av festningen. Det er den eneste gangen vi har vært der. Husker det var et sabla styr å få trekt alt stæsjet opp på toppen, men det gjorde oss varme og klare for å spille. Etterpå så vi Black Sabbath på hovedscenen som starta da vi var ferdige. Ozzy var i godt humør. Gode minner.

DISKOGRAFI:

Push Start Button, 2014

Forget the Past, Lets Worry about the Future, 2016

The World Is a Rabbit Hole, 2021

Konserten starter klokka 21.

Billetter finner du her!

 


 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer