Årets kulTurvandringer er klare

Like sikkert som at alle begynner å lure på hvor sommeren blir av, er det at plakaten med kulTurvandringer dukker opp i Halden. Nå er plakaten her med totalt ni vandringer, og vi ser det som et tegn på at sommeren er like rundt hjørnet.

KulTurvandringene har vært populære arrangement de siste årene, både for haldenserne og turistene. Forskjellige aktører har ansvaret for hver sin vandring, Halden Turist er koordinator for tilbudet.
Årets vandringer starter torsdag 18.juni med en Jubileumsvandring på Damhaugen i regi av Halden Frivilligsentral. De som er interessert i å se en annen side av Damhaugen og bli bedre kjent med stedets historier bør kjenne sin besøkelsestid den kvelden.
Leder av Frivilligsentralen, Wenche Erichsen, gleder seg til vandringen.
– Vandringen starter på Frivilligsentralen, der Egil Torgersen forteller litt om hva vi skal se og deler ut et hefte med noen bilder til alle. Og så har vi en liten overraskelse, forteller hun med et lurt smil.

11354557_1074874622541438_2020004477_o
Foto: Bjørn Ramstad

Deretter går det slag i slag hver torsdag med nye tema. Vandringene skal blant annet innom Bomuldspinderiet i regi av Halden historiske Samlinger, Ørnerøys i regi av Morten Paulsen og Halden sentrum i regi av Byjubileumskomiteen.

Torsdag 2.juli inviterer Fredriksten Artilleri Compagnie (FAC) store og små til å gjenskape slaget i 1716 sammen med dem. De oppfordrer barna til å ta med trekantet hatt, sverd eller tregevær, så dette kan absolutt bli et av sommerens høydepunkt for mange barnefamilier.
– Vi kler opp barna med røde og blå kapper, altså norsk og svensk side. Hver side ledes av en hærfører fra FAC som forteller historien. Et slag planlegges og utkjempes, og det blir overraskelser, forteller Anita Warberg fra FAC.

KulTurvandringene avsluttes torsdag 13.august, da inviterer Fortidsminneforeningen i Halden til en vandring på Rødsberget. Hele programmet for sommerens vandringer finner du her:

Skjermbilde 2015-06-01 kl. 19.58.55

Kommentarer

kommentarer