Apotek1 satser på hjertestartere

Vet du hvor nærmeste hjertestarter befinner seg? De aller fleste av oss gjør ikke det, og når det først trengs en hjertestarter kan det stå om minutter. Derfor vil Apotek1 og Røde Kors  gjøre det enklere å finne nærmeste hjertestarter.

Apotek1 har satt hjertestartere som et satsingsområde i 2016. Alle apotekene har nå fått utlevert hver sin hjertestarter, og de ansatte er lært opp i hvordan den skal brukes.
– Hver dag dør mellom 10 og 15 personer i Norge av uventet og plutselig hjertestans. Dersom man kjenner til hvor nærmeste hjertestarter er vil man spare dyrbar tid, forteller Martin på Apotek1 Svanen i gågata.
I Halden er det tre Apotek1. Det betyr at det finnes hjertestarter hos Apotek1 Ørnen på sydsiden og Apotek1 Tista senter i tillegg til i gågata.

hjertestarterregisteret oppfordres foreninger/bedrifter til å legge inn info om sine hjertestartere. I Halden er det nå oppført at det finnes hjertestartere seks steder. Det er tre hos Apotek1-apotekene, en hos Communicate, en hos HiØ og en hos Saubrugs. I tillegg har Spenst Halden, Family Sports Club Halden, Helsehuset, Brygga kultursal, Servicesenteret i Halden kommune og Helsehuset hjertestartere.

Finnes det flere hjertestartere i Halden? 
Gi oss beskjed, så oppdaterer vi artikkelen. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer