Young Fogertys har tatt ansvar

Førstkommende torsdag kommer  «Norges (og kanskje verdens) feteste Creedence Clearwater Revival tributeband» tilbake til Bryggerhuset. Frontfigur Ole Petter Andreassen forteller om et lidenskapelig forhold til bandet.

Andreassen fikk sin første vinylplate da han var fire år. Det var  ”Cosmos Factory” av Creedence Clearwater Revival.
– Den står fremdeles for meg som verdens aller beste album. Jeg var heldig nok til å få et fantastisk forhold til hele katalogen til dette bandet før jeg ble gammel nok til å gå på pub, og høre den ene idioten etter den andre ødelegge denne enorme musikalske skatten på kassegitar.

Young Fogertys har spilt utallige konserter, og de vet aldri helt hva som venter dem.
– En gang spilte vi på Lundetangen pub i Skien. Skulle spille fra kl. 16 til 18. Det tok 10 minutter, så var det en føkkings mosh-pit av gamlinger. De tåler en trøkk der, forteller han.
I fjor spilte de på Bryggerhuset og da var det fullt hus og stormende jubel.

Det er ingen tvil om at Andreassen har sterke meninger om Creedence Clearwater Revival.
– Verdens beste vokalist og låtskriver leverte helt utrolige ting på de tre små årene bandet eksisterte. Og siden han forvalter musikken sin ganske elendig selv for tiden, måtte noen ta ansvar.

Det ansvaret mener Andreassen at Young Fogertys har tatt. På spørsmålet om de har spilt i Halden tidligere svarer han kjapt.
– Jepp. Og Skjeklesæther sa at vi var bedre enn Creedence Clearwater Revival.

Konserten på Bryggerhuset 24.mars starter kl 22.

Artikkelen er betalt av Bryggerhuset.

Kommentarer

kommentarer