Anne Sofie stiller ut på Showroom 13

Lørdag åpnet Anne Sofie Heidenberg en utstilling av sine bilder på Showroom 13 i gågata.

Anne Sofie har inntatt Showroom 13! I hele november og desember skal Anne Sofies fine bilder henge på veggene i butikken sammen med kjoler, skjerf og smykkekunst.

Klokka 12 lørdag var det offisiell åpning for Anne Sofies utstilling. I anledning åpningen stilte kunstneren med egenproduserte tatoveringer, og ikke minst med to tatovøren fra tjukke slekta. Tantebarnet Lily demonstrerer tatoveringskunsten på Anne Sofie:

Lily tatoverer kunstnertanta si!

Butikken fylles snart opp av skuelystne, som går fra bilde til bilde for å se. Kunstneren sjøl er mest opptatt av gatebukken sin.

«Det er ikke alle som har sånn gatebukk» Sitat: Anne Sofie Heidenberg.

Inspirasjon til å tegne finner Anne Sofie over alt. I noe hun har sett på TV, eller på gata. Eller i noe noen har sagt.

– Jeg skriver ned ting folk sier på telefonen, forteller hun, jeg har mange bildetitler liggende på telefonen.

Mr. Baby er inspirert av babyen til en venninne.

– Utgangspunktet for Mr. Baby er babyen til venninnen min. Hun kledde alltid ungen i sixpence, og litt sånn manneklær, så vi begynte å kalle ham Mr. Baby. Men så har jo jeg fabulert og forenklet videre ut fra det. Endret form. Jeg liker å holde på med det. Og jeg liker kontrastene. Det må ikke alltid være budskap, og hvis det er et budskap kan det gjerne komme etterpå. Titlene kommer også ofte i ettertid.

Anne Sofie tegner ting som de er, og noen av tegningene er deilig friske i frasparket. På denne utstillingen har hun tatt med et utvalg bilder som egner seg i butikk.

– Jeg har tilpassa utvalget til butikken, og tatt med de lyse bildene – og kanskje de som er litt mer barnevennlige og happy.

Bildet i midten heter «no details».
Romvesenet til høyre er akkompagnert av en Bukowski-tekst Anne Sofie liker.

– Jeg har tatt med et utdrag fra et dikt av Charles Bukowski under. Det er et dikt jeg og mange andre kunstnere og musikere kan kjenne oss igjen i.

Kunstnerens egne favoritt henger bak disken:

– Han er fin, sier Anne Sofie. Jeg hadde med dette bildet på en utstilling i Oslo nylig, og da var det en fyr som kom bort til meg og sa: det er jo en rokke, sett undenfira. Så nå har det blitt en fisk for meg.

– Jeg tenker at det er kakemonsteret, sier Monia Berger-Lund.

Hun står bak disken i butikken som vanlig, og synes det er stas med ny utstilling.

– Vi er veldig fornøyde med å ha kunst på veggene her, sier hun, vi har hatt mange kunstnere innom. Det er morsomt at Anne Sofie arrangerer en åpning her i dag, da blir det jo gjort litt ekstra stas rundt utstillingen.

Anne Sofie har fått fin hjelp før utstillingsåpning. Veronica van Groningen har vært kuratorhjelp, nabokjæreste Benjamin har vært på plass for å montere. Rammene er fra Oscar Hansen og OK-trykk har stått for trykkejobben.

Anne Sofies bilder henger i butikken i hele november og desember, og butikken er åpen mandag – fredag 10  – 16. Men i dag er det åpent helt til 17! Og forresten så selger Anne Sofie julekort og klistremerker også.

Åpningstidene for desember er 10.00-16.00 hverdager og 10.00-14.30 lørdager.

Torsdag 18.11 er det 10.00-20.00

Lørdag 20.11 er det stengt, for da er Anne Sofie med på julemarkedet.

Kommentarer

kommentarer