Du er innafor på Risum

Endelig kunne Musikk, dans, drama invitere til OD-konsert under normale forhold! Årets OD-forestilling var en vakker bukett med både sanginnslag, dikt, monologer, teater og fine musikknumre.

Som forventet blir det en emosjonell opplevelse å være tilbake i Blackboxen på Risum for å se unge folk i fri utfoldelse på scenegulvet. Det føles som en tidsalder siden jeg sist satt her, og for en selvfølge det var for meg den gangen! Sånn er det ikke nå. Jeg har alltid hatt et stort hjerte for MDD-folka på Risum og alt de får til, men nå setter jeg om mulig enda større pris på det.

Elevene på Risum har laget en kondensert OD-forestilling i år, vi er inn og ut av salen på omtrent en time. Festen åpnes med et kombonummer, her får vi både dans, drama og rap i skjønn forening.

Førsteklasse drama fremfører drama, sang og dans.
Hanna og Anna forteller litt om årets OD-forestilling; Du er innafor.

Hanna og Anna forteller litt om årets OD-sak mens teknikerne prøver å løse noen strømproblemer. I år går pengene til ungdom i Sør-Afrika.

– Samfunnet deres er veldig preget av store forskjeller på fattig og rik, forteller Hanna, og pengene vil gå til å styrke fritidstilbudet deres sånn at alle skal ha tilgang til fritidsaktiviteter.

– Noen av dramainnslagene vil være knyttet til dette temaet, forteller Anna.

Så får publikum servert vakkert piano -og fløytespill, og så blir det en sterk monolog etterpå:

Emma Rose byr på sterk monolog på en mørk scene.

Så spiller de flinke gitarelevene en Flåklypa-medley på gitar, det låter så utrolig fint!

Flinke gitarister.

Når Daniel Ommedal Rosales etterpå drar i gang med Våpendrager er det umulig å ikke bli imponert. For en tilstedeværelse på scenen! Ikke bare synger og spiller han utrolig fint, men han får med seg alle rundt seg også.

Sjukt fin energi på Daniel.

Det er ikke bare Daniel som imponerer, det er så mange flinke folk på linja. Imponerende er også Lillekoret, som gjør to sterke numre på rad.

Stor stemme på Katarina når hun synger solo med Lillekoret!
Lillekoret imponerer.

En time i Blackboxen på Risum går utrolig fort, det ene gode nummeret avløser det andre.

Ekstra morsomt er det at tredjeklassingene på dramalinja har valgt å dramatisere Haldenforfatteren Vilde Heggems dikt: Akkurat her er det det verker. Helt hvitkledde, kun armert med små lommelykter, entrer skuespillerne en beksvart scene.

Martin fra tredje klasse drama fremfører dikt.

Det er sterkt, det er virkningsfylt, og det er godt fremført!

Ingen MDD-forestilling uten kor:

Koret setter punktum for en kjempefin forestilling. Det var utrolig godt å få komme og se en MDD-forestilling på Risum igjen. Det gledes! Nå blir det julekonsert i kirken før jul, og så lades det opp til den store finalen med BomKræsjBang på våren. Og den BomKræsjBangen kan dere glede dere til, for her tror jeg det blir mye fint!

Andreklasse drama fremfører utdrag fra Lysistrata! Jeg gleder meg til å se resten!

 

Kommentarer

kommentarer