Aiming for Enrike spiller på Aladdin

Aiming For Enrike har i mange år turnert over hele verden med sine frenetiske, ville og engasjerende live-shows. Der hvor de tidligere har eksperimentert med støyende svingninger og frenetiske angrep, har musikken til Aiming For Enrike beveget seg mer og mer mot klubben og dansegulvet. Music For Working Out fra 2020 viste en retro-futuristisk side av bandet, som luktet av Talking Heads, Mr. Oizo og 80s science-fiction.

Duoen er nå klare med sitt femte album Empty Airports. Med et atmosfærisk og massivt uttrykk, tar de musikken lengre inn i et svevende, minimalistisk, elektronisk og ambient landskap. Empty Airports ble komponert og spilt inn i refleksjon av det stille Covid19-livet under de langsomme nedstengningsmånedene i 2020 og 2021. Ikke bare er dette duoens lengste album, men det er også deres første dobbeltalbum. Låtene er inspirert av og befinner seg et sted mellom Thom Yorke, Sahra, Nils Frahm, Jon Hopkins, Steve Reich og King Crimson på 80-tallet.

Omslagskunsten til Empty Airports er kronen på verket. Thor Merlins unike cover-art er en generativt designet collage bestående av utsnitt fra 19 digitale malerier og 10 bilder skapt med shader-programmering i Sakuhin: et egenprodusert open source program som Merlin også kommer til å bruke til live-coding av visuals under Aiming for Enrikes konserter i 2023. Albumcoverets enkeltbilder blir tilgjengelige i sin helhet som NFT’er.

Empty Airports slippes på Jansen Records i januar 2023, for Aiming For Enrike legger ut på en omfattende Europaturné.

Med sin blanding av space disco, krautrock og technoestetikk har åttemannsorkesteret DRONGO tatt den norske house-arven inn i bandformatet. Musikken deres har blitt hyllet i norske riksdekkende medier som P3 og VG såvel som obskure musikkblogger verden over.

“Todd Terje og Lindstrøm burde i hvert fall bli lettere bekymret.” – Aftenbladet.no

“…først og fremst er dette forrykende fusion med fremdrift som ti ville hester. Eventuelt åtte, i Drongos tilfelle – som har hørt på kraut, vært på disco og trakterer instrumentene til lytterens ekstatiske fryd.
Det smitter. Jeg danser. Jeg legger meg paddeflat.” – P3.no
“«Padde» er det endelig beviset på at ruglete, vekslevarme virveldyr er det kuleste som finnes. Og at antall lyttere på Spotify noen ganger er omvendt proporsjonalt med kvalitet.” – VG.no
“As an indie music writer for over 11 years (nearly every day) I do come across artists, songs that (respectfully) make me want to fucking pierce my eardrums out with pencils. Drongo is the utter, complete opposite of that. They take you on surprising journeys, ones that feel less traveled.” – Americanpancake.com

«It’s an exhilarating amalgamation that makes for one of the most exciting debut records I’ve had the pleasure of listening to. (…) This is an essential experience. I’m already craving more. Drongo have delivered one of the most satisfying and unique albums of the year.» – Audioxide.com

Konserten starter kl 21.

Aldersgrense 18 år

Billetter finner du her!

 

 


Kommentarer

kommentarer