Å skrive er som å være Liverpoolsupporter

– Mange skuffelser og motgang men også noen magiske øyeblikk.

Slik beskriver Mari Kjos Hellum prosessen hun har vært igjennom med sin første roman.

Det er en grå, regnvåt maikveld men inne på Bryggerhuset derimot er det en avslappet, varm stemning hvor folk koser seg med god mat og drikke. Desserten denne kvelden er bokbadet med Mari Kjos Hellum og hennes roman «En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv».

Bokbader Kjell Erik Johnsen, til daglig bibliotekar på Høgskolen, startet badet med å si «Vi starter vel med begynnelsen?». Hva da? svarer Mari. «Boka di vel» sier bokbaderen. Og dette satte standard for kvelden. Med mye humor og selvironi fikk publikum oppleve en forfatter som syntes det er litt kleint å snakke om seg selv, sitt arbeid med å skrive og de mange gode anmeldelsene. Mari Kjos Hellum er en mester i digresjoner men det viser seg at det meste kan trekkes med røde tråder tilbake til innholdet i boka hennes. Kjell Erik Johnsen er også med på å trekke henne tilbake til det alle vil høre om; Hva skjer i livet til Glenn Johansen?

Første setning i «En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv» lyder slik: «En søndag kveld i april forsøker Glenn Johansen å henge seg i garasjen». Fortsettelsen er en studie i hva som førte fram til denne dagen og hva denne opplevelsen betyr for Glenns videre liv.

– Hovedpersonen i romanen er en mann, men det er jo selvfølgelig meg selv jeg skriver om, sier forfatteren som beskriver boka som en hyllest til det introverte menneske.

Kvelden ble avsluttet med en egen vri hvor bokbaderen Kjell Erik Johnsen leste et utdrag fra boka.

Mari Kjos Hellum (f. 1975) er utdannet litteraturviter og jobber nå som høgskolelektor ved Høgskolen i Østfold, erfra Hønefoss og bor i Oslo.

Kjell Erik Johnsen bor i Halden og er bibliotekar på Høgskolen i Østfold ved studiested Halden.

 

 

Kommentarer

kommentarer