Vinterutstillingen 2024

Lørdag 3. februar klokken 15 kan du gå på åpningen av Vinterutstillingen 2024  med Østfold Bildende Kunstnere.

VINTERUTSTILLINGEN 2024

Styret i Østfold Bildende Kunstnere (ØBK) har gleden av å presentere Vinterutstillingen 2024 på Kulturhuset i Halden. 34 kunstnere er antatt til den 2. Vinterutstillingen, en juryert kunstutstilling med åpen søknadsmulighet for alle visuelle kunstnere bosatt i Østfold og kunstnere med tilknytning til Østfold gjennom atelier, verksted eller annen profesjonell tilhørighet.

Det har vært helt avgjørende for etableringen og utviklingen av Vinterutstillingen at det skal være åpen søknadsmulighet og at den har en funksjon som samlende arena for visuelle kunstnere med nevnte tilknytning til fylket. Vi har i likhet med både landsdelsutstillingene og Novemberutstillingen valgt å la en fagjury velge ut kunstverkene. Med en jury kommer tøffe prioriteringer i sluttfasen av juryeringen men også et fagfelleblikk på de innsendte anonymiserte søknadene.

Vinterutstillingen 2023 Pilot ble et friskt pust i Halden og den satte fokus på det nye Østfold i billedkunsten. Med årets utgave ser vi at denne også speiler en stor del av den mangfoldige kunstneriske aktiviteten på de mange atelierer og verksteder rundt om i fylket. Østfold har akkurat blitt vårt fylke igjen med en kjent geografi som er enkel å forhold seg til og vi har med det taimet etableringen av Vinterutstillingen godt .

Styret i ØBK er svært takknemlig for det gode samarbeidet med ledelsen for Kulturhuset i Halden og vi har nå et sentralt og godt egnet sted å ha utstillingen også i 2025.

Styret i ØBK har fungert som arbeidskomité for Vinterutstillingen og vi ønsker å takke alle de 78 kunstnerne som søkte, alle de involverte på Kulturhuset, og en spesiell takk til vår støttespiller Sparebank 1 stiftelsen Halden. som gjør det mulig å gjennomføre denne utstillingen på en profesjonell måte.

På åpningen lørdag 3. februar vil det bli holdt en liten tale, og så blir det utdeling av pris for beste kunstverk rett etterpå.


 

 

Kommentarer

kommentarer