13 tips til helgen

Foto: Mikrobryggeriet

Haldens kulturliv blomstrer denne sensommerhelgen. Det er absolutt ingen grunn til å velge sofalivet verken på fredag eller lørdag. Det blir fotoutstilling, barneteater, rock, blues, country, live DJ, kulinariske opplevelser og mye mye mer. Politisk interessert? Haldens lokalpartier viser seg også frem i helgen.

Matglede på Mikrobryggeriet

Fredag dekkes det langbord på Mikrobryggeriet, det er klart for Sagra della Porchetta  i bakgården. Ta med hele familien, kom og spis!

Pärs Polare på Kongens

Er du bitter for at du aldri fikk se Cornelis Vreeswijk live? Fortvil ikke, ta heller turen på Kongens fredag kveld og nyt Frank Skovrand og resten av Pärs Polares tolkning av viseikonets beste låter. – Jävlar i det sa Polaren Pär.

Kunstutstilling på Galleri Rød

Fredag er det klart for nok en utstillingshelg for fotoutstillingen på Galleri Rød. Kom og se de lokale fotografene Hans Petter Wille, Bård Halvorsen, Bjørn Johannessen og Birthe Havnes stille ut sine aller beste fotografier. Gratis adgang!

Kast Off Kinks og Kinky Way med Pico Canto

Haldenbandet Kinky Way har atter en gang invitert Kast Off Kinks til Halden, og sammen med koret Pico Canto lager de storartet Kinks-fest på Brygga Kultursal fredag kveld.

Live DJ på Bryggerhuset

Tom Skjeklesæther spinner plater hele kvelden på Bryggerhuset fredag kveld. 18-årsgrense fra klokka 23.

Partiene rører på seg

Det nærmer seg stortingsvalg, og de lokale politiske partiene børster støv av partiprogrammene sine. På lørdag stiller de lokale politiske partiene seg opp i midtsirkelen på Tista senter mellom 11 og 15, klare for å overbevise deg om at de fortjener din stemme. Her vil det også settes opp et avlukke slik at man kan forhåndsstemme. På FrPs stand vil man endatil få møte statsråd Solvik Olsen, han kommer til standen klokken 15.

Partiet Rødt har åpent møte på Fayegården kl 14. lørdag, og LO har stand i Busterudparken fra 10-14.

Sensommerstevne på Gamle Prestebakke

På lørdag kan du ta turen til idylliske Prestebakke og gå på sensommerstevne. Her blir det marked, utstillinger, håndverk&husflid, underholdning, loppemarked og servering. Sensommerstevnet arrangeres også på søndag!

Dersom du er ute på sopptur i nærheten kan du stikke innom Gamle Prestebakke med kurven din og sjekke om du har plukket spisbar sopp. Halden Soppforening tilbyr gratis soppsjekk for alle på sensommerstevnet både lørdag og søndag.

Sensommernattseventyr i Rød Herregårds skoger

Prinsesse Gulltopp er bortført, og vi trenger din hjelp til å finne henne! På lørdag setter Veslefrikk Teaterverksted opp vandreteatret Et sensommernattseventyr for 11. gang på Rød Herregård. Ta med barna og gå på eventyrferd i Rød Herregårds idylliske parkanlegg.

Country på Mikrobryggeriet

Finn frem lisseslipset og ta en tur på Halden Mikrobryggeri lørdag kveld. Hege Brynildsen med band spiller country av ypperste klasse, og Mikrobryggeriet serverer honky tonk-mat og country-øl attåt.

Westby Band på Bryggerhuset

Bryggerhuset transformeres til bluesbule lørdag kveld når Westby Band inntar scenen lørdag kveld. Det blir blues, rock, honky tonk og hjemmelagde låter.

Søndagstur til Hovsfjellet

På søndag arrangerer Barnas Turlag tur til gapahuken på Hovsfjellet. Oppmøte på Folkvang skole klokken 11.

Juge- og dekksparketreff for stolpebiler på Svingenskogen

Halden Amcar samler medlemmer og andre med stoplebiler til treff på Deli De Luca på Svingenskogen søndag klokken 15. Kom og spark i dekkene på alle stolpebilene i distriktet.

Risottos italienske matlagingskurs

På søndag ettermiddag kan du lære deg å lage italiensk mat fra bunnen av med Patrick Risotto Botlero, med gode råvarer og en inspirert kokk som lærer. Risotto er ansatt som kokk på Brød og Vann, og lærer gjerne bort sine eminente kokekunster til interesserte haldensere.

Kommentarer

kommentarer