10 år med variasjonsrik korsang

PicoCanto feiret seg selv med jubileumskonsert i Fredrikshald Teater lørdag 6. april. Jeg møter opp i teateret i det jeg tror er god tid i forveien. Jeg kommer meg til billettluka, og allerede der møter jeg køen. Her er fullt av familie, venner og musikkglade mennesker som summer forventningsfullt før PicoCantos jubileumskonsert.

Koret som ble startet for ti år siden var mange allerede fra starten og har siden oppstart bare vokst. Håvar Gåsodden og medstifter Jon Terje Rovedal forventet ikke at så mange skulle møte opp til første øvelse da de etter en annonse i lokalavisa ønsket velkommen til et nytt blandet kor. Lokalet de hadde lånt var for lite fra første stund, for i Halden er det nemlig mange sangglade kvinner og menn.

En av kveldens parykkinnslag på PicoCantos jubileumskonsert. Foto: Hanne Bærkas-Buer.

Mange av dagens korister har vært med fra starten, og det er med korets første sang fra første øvelse jubileumskonserten begynner, med «Vennskap» av Joseph Haydn. Det er stor musikalsk variasjon i programmet, alt fra de litt barnlige musikalsangene som DoReMi, forbi gospel, innom pop/rock og til klassiske verk som Ave Verum Corpus og Hallelujakoret. Det er ikke smått koret har vært innom på de ti årene de har holdt på.

Variasjonen i sjangre gjenspeiler variasjonen i samarbeidspartnere de har hatt på konserter. Koret har vist at de tilpasser seg, og leverer alt de får kastet til seg på en beundringsverdig måte. Favoritter fra kvelden er åpningsnummeret «Vennskap», «Waiting for the Morning» og «Gabriellas Sång» da disse sangene får fram korets kvaliteter, de gode harmoniene, musikalsk trygghet og formidlingsevne. Alle stemmegruppene briljerer og sammen skaper de gåsehudfaktor.

Waiting for the morning: 

Mottoet til PicoCanto er «syng med den stemmen du har» og her må det sies at koret har mange gode stemmer. Kveldens solister kommer fra egne rekker, og selv om ikke undertegnede er storfan av Bob Dylan har koret en annen mening. To av kveldens fire solistinnslag har hans signatur. Bente Løvhaug Werket og Terje Hugo Hansen gjør sine egne, flotte versjoner av henholdsvis «Make you feel my love» og «Forever young».

Bente Løvhaug Werket er en av kveldens solister. Foto: Hanne Bærkas-Buer.

PicoCantos egen Fru Johnsen gjør «Fru Johnsen», et artig innslag hvor Mona Kruse Johnsen får fram latteren hos publikum. «Hva tenker du på nå, Carina?» Jon-Espen Sjøstrøm dukker opp med den ene vittige parykken etter den andre og utfordrer sin konferansierkollega for kvelden, Carina Kjær, med å gjette sjanger for neste innslag basert på parykkens farge og stil. De har gjennom hele konserten holdt oss informert om korets historie, introdusert solister og bundet sammen programmet med masse humor og sjarme.

«Nå kommer han med en sau!» utbryter Carina idet Jon-Espen dukker opp i en ENORM afro før kveldens siste innslag.

Mer parykkhumor. Foto: Hanne Bærkas-Buer.

Tema er flowerpower og musikk fra musikalen «Hair». Er fresh avslutning hvor koret virkelig stråler og får det til å svinge på «Let the sun shine» PicoCanto fortjener hvert eneste klapp i applausen som følger. 10-årsjubilanten, men Håvar Gåsodden i spissen, smiler lettet. De har levert en flott konsert og nå får de med publikum på ekstranummeret, ABBAs udødelige og meget passende, «Thank you for the Music».

Kjære PicoCanto; gratulerer med jubileum og takk for musikken. Jeg ser fram til neste jubileum. Husband for kvelden var Svein Bjørneby-kvartett

 

Kommentarer

kommentarer