Vil du gi en julegave?

Julesesongen er godt i gang for de fleste, men for noen er disse dagene før jul mer bekymringer enn glede. I Halden er det flere initiativ for å hjelpe til med den viktigste bekymringen mange har; julegaver. 

Extra Giverglede er en av organisasjonene som samler inn julegaver. Initiativtager Mikaela R. Caci begynte med dette for noen år siden når hun skjønte at ikke alle barn har foreldre som har råd til julegaver.
– Vi har gjort oss gode erfaringer de siste årene, og nå står organisasjonen helt på egne bein. Vi har en søknadsprosess der familier må søke om å få tildelt julegaver, også jobber vi med å samle inn og skaffe finansiering, forteller hun.
Søknadene har kommet inn i massevis, og de har bedt familiene å være konkrete på hva barna ønsker seg.
– Alle barn skal få komme tilbake i barnehagen eller på skolen etter juleferien og stolt kunne fortelle om noe de har fått.
Hun forteller om to eksempler på ønskelister som har kommet inn.
– Det er ei jente på 7 år som ønsker seg mikrofonvekkeklokke, minions sengesett eller penal. Også er det en gutt på 3 år som ønsker seg superhelt-kostyme, biler og garasje.

Extra Giverglede samler inn julegaver på Torget før Nissetoget lørdag 12.desember. Hvis du ønsker mer informasjon om hva slags gaver de ønsker seg, kan du ta kontakt med dem på facebook.

12307523_10153711327444593_8940253436604913013_o

 

Karina og Veronica jobber som frivillig i ”Hjelp oss å hjelpe – Østfold” avdeling Halden. De jobber hele året med å hjelpe enkeltpersoner og familier med mat, klær og ting. Rundt julen er det naturlig nok ekstra mange som ønsker hjelp, og dermed ekstra mye å gjøre.
På Halden storsenter står det et juletre med hjerteønsker. Der kan kundene hente et hjerte, handle det som er ønsket på hjertet og levere på senterkontoret. På G-sport står det et juletre folk kan legge gaver under.
– Vi er glad for at vi har positive samarbeidspartnere med på laget, det gjør at flere kan få en hyggelig overraskelse til jul, forteller Karina.
De har fått inn mange ønsker, og det trengs fortsatt mange givere. På ønskelistene står blant annet parfyme, Frost-dukke, Sengesett med minions, Barbie, Kaptein Sabeltann-drakt, bøker og puslespill.
– Ta gjerne kontakt med oss på facebook så kan vi informere om hvilke gaver vi mangler, oppfordrer de.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer